Реальна загроза: на Грибовицькому сміттєзвалищі очікуть ще один зсув

Новина - Події - Реальна загроза: на Грибовицькому сміттєзвалищі очікуть ще один зсув

Новина - Події - Реальна загроза: на Грибовицькому сміттєзвалищі очікуть ще один зсув

Події
23 сiчня 2017 14:02

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак наголосив, що з приходом тепла на Грибовицькому сміттєзвалищі є реальна загроза зсуву. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

"Ще 30 листопада Львівський міський голова звернувся до Прем’єр-міністра з листом про необхідність невідкладного проведення протиаварійних робіт на полігоні та з проханням про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету України. Зараз на полігоні рухається рухома частина і є загроза по дамбі. Відповідь була 21 грудня щодо надання узгодженої пропозиції. Ми в грудні місяці підтвердили, що готові співфінансувати на 50 відсотків виконання цих робіт. Це 24 мільйони від міста.

З потеплінням буде ще більша небезпека на рухомій частині тіла полігону. Є реальні загрози зсуву. Хотів би звернути на це окрему увагу. Так само просив би, щоби ці роботи було доручено проводити державній службі МНС України. Тому що якщо ці додаткові кошти підуть не через ці підрозділи, буде потреба робити корекцію проекту – це час. Далі потрібно буде проводити тендер на виконавця цих робіт і потрібно буде отримати згоду Малехівської ради про виділення додаткової ділянки для початку цих робіт.

А в надзвичайній ситуації підрозділи МНС можуть заходити і виконувати ці роботи. Я звертаю увагу, в нас до весни залишилось місяць – максимум півтора. Тому треба вчиняти невідкладні дії в цьому напрямку", – зауважив під час виступу в ході засідання міської комісії ТЕБ та НС Сергій Бабак.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий додав, що потрібно доручити Державній Службі надзвичайних ситуацій України спільно з львівським підрозділом здійснити всі необхідні заходи для унеможливлення критичної ситуації на полігоні.

Дивись ще: 

Львів'янам на замітку: стоматологічні послуги в поліклініках стануть офіційно платними

Вперше в Україні: у Львові запустили міський Портал відкритих даних

Нові дороги, наземний перехід та велодоріжки: що зміниться в Шевченківському районі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах