Збирають комісію: Гройсман відреагував на "сміттєву кризу" Львова

Новина - Події - Збирають комісію: Гройсман відреагував на "сміттєву кризу" Львова

Новина - Події - Збирають комісію: Гройсман відреагував на "сміттєву кризу" Львова

Події
24 сiчня 2017 17:33

Вирішення проблеми зі сміттям у Львові належить до компетенції міської влади і місто має достатньо коштів, щоб з цим справитись. Про це заявив сьогодні, 24 січня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує Урядовий портал.

“Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується, – наголосив Володимир Гройсман, підкресливши: Мешканці міста Львів не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників”.

Глава уряду наголосив, що у міському бюджеті Львова у результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, необхідні для урегулювання проблеми. За його словами, у 2017 році бюджет розвитку міста складе 1 млрд 800 млн грн.

“З такими грішми не вирішувати проблему, я вважаю, є просто не припустимо”, – підкреслив Володимир Гройсман. Він згадав власний досвід міського голови щодо вирішення аналогічної проблеми у Вінниці.  “Я мав точно таку проблему і вирішив її ще 7 років тому, і забув, що вона була”, – зазначив Володимир Гройсман. Він також наголосив, що в таких питаннях дуже важливо готовність і здатність міської влади вести діалог з мешканцями сусідніх громад.

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр доручив голові Львівської обласної державної адміністрації провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення покращення ситуації.

“Я хочу вас запевнити, що будь-яке рішення, яке потрібне для того, щоб допомогти вирішити цю проблему на рівні уряду, буде прийняте швидко і негайно”, – підкреслив він.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах