Зловживав владою: на Львівщині ув’язнили посадовця, який віддав 4 га землі своїм дітям

Новина - Події - Зловживав владою: на Львівщині ув’язнили посадовця, який віддав 4 га землі своїм дітям

Новина - Події - Зловживав владою: на Львівщині ув’язнили посадовця, який віддав 4 га землі своїм дітям

Події
03 лютого 2017 16:18

Колишнього голову села Червоне Золочівського району на Львівщині Володимира Іванюка, який передав земельні ділянки власним сину і донці та чиновниці сільради, засудили на п’ять років позбавлення волі. Відповідний вирок 31 січня ухвалив Перемишлянський районний суд.

Як зазначається в матеріалах справи, тодішній голова сільради Володимир Іванюк у лютому-серпні 2014 року підписав низку підроблених рішень Червоневської сільради, згідно з якими три земельні ділянки в урочищі "Вигін" площею по 2 га кожна були передані в приватну власність синові й донці самого Іванюка та чиновниці сільради. Загальна вартість переданих ділянок, за оцінкою експертів, становить 2,17 млн грн.

Сам екс-голова сільради під час судового засідання заявив, що винним себе не вважає, адже ці земельні ділянки були в поганому стані і охочих їх приватизувати не було. "Обвинувачений пояснив суду, що земельні ділянки, про які йде мова, дуже забур'янені. Після виходу газети "Народне слово", у якій було оголошення про можливість отримання у власність земельних ділянок на території Червоненської сільської ради, люди телефонували і запитували, де саме розташовані земельні ділянки. Коли дізнавались, що мова йде про землю в урочищі "Вигін", люди відмовлялись від своїх намірів", – мовиться у вироку.

У результаті із заявами про отримання ділянок звернулися син та донька тодішнього голови сільради, а пізніше – землевпорядниця цієї ж сільради.

Син та донька сільського голови плутались у свідченнях і не пам’ятали багатьох деталей отримання ними ділянок. Натомість чиновниця сільради, яка також отримала одну із ділянок, розповіла, що вона особисто повісила оголошення на дошці оголошень сільської ради про можливість приватизувати ділянку в урочищі "Вигін". Пізніше землевпорядниця вирішила сама написати заяву на отримання ділянки.

Володимир Іванюк стверджував, що і питання надання дозволів на виготовлення проектів землеустроїв на ці ділянки, і затвердження цих проектів розглядались під час сесій сільради.

Натомість усі 14 депутатів сільради заявили, що приватизацію земельних ділянок загальною площею 6 га не погоджували.

Відтак, суд визнав колишнього сільського голову винним та призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування строком на три роки. Крім того, екс-голова сільради також має сплатити 17 тис. грн штрафу та 1319 грн витрат на залучення експертів.

Земельні ділянки суд вирішив повернути у комунальну власність Червоненської сільської ради.

Додамо, що 51-річний безпартійний Володимир Іванюк очолював Червоненську сільраду Золочівського району протягом двох термінів – з 2008 до 2015 року. У 2015 році сільським головою Червоного став 25-річний Василь Зозуля.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Готуй ковзани: яка погода буде у Львові на вихідних

На гарячому: на Львівщині помічника нардепа схопили на хабарі

Є постраждалі: під Львовом автобус протаранив вантажівку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах