На Грибовицькому сміттєзвалищі зміцнюють дамбу

Фото взято з сайту nd.zp.ua

Фото взято з сайту nd.zp.ua

Події
13 лютого 2017 17:18

На полігоні в селі Великі Грибовичі розпочали роботи з підсилення дамби. Перша техніка має заїхати вже сьогоні, 13 лютого. А вже завтра, 14 лютого, розпочнуть повномасштабніші роботи із підсилення дамби, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Ми отримали дозвіл Державної інспекції архбудконтролю. Три попередні рази нам відмовляли в початку робіт по підсиленню дамби, по роботах із стабілізації. Зараз виставляють відмітки і сьогодні до кінця дня приїде перша техніка. У першу чергу будемо підсилювати дамбу, щоб інфільтрат не міг вилитись, якщо будуть якісь нестандартні ситуації. Підсилення будемо робити ґрунтом", – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Підсиленням дамби буде займатись той самий підрядник, який будував її влітку 2016 року після пожежі на сміттєзвалищі. "Саме підрядник і купуватиме землю, пісок та щебінь, які вже з вівторка почне завозити на полігон. Кошти на це передбачені у міському бюджеті", ? зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак.

Водночас, наголосив посадовець, через зволікання в уряді уже понад рік місто не може отримати кредитних коштів, які готовий надати Європейський інвестиційний банк. Йдеться про 30 млн євро на рекультивацію Грибовицького полігону і 45 млн євро – на будівництво нового.

Нагадаємо, що 2 лютого, полігон у Грибовичах відвідав віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон. Разом із міськими та обласними посадовцями він спілкувався з мешканцями Грибовичів. Комісія переконала людей у необхідності негайно розпочинати роботи на полігоні та не перешкоджати техніці.

Дивись ще:

Нове місце: полігон для львівського сміття створять на Яворівщині

Сміття зі Львова можуть почати вивозити за кордон

Стало відомо, як Гройсман збирається рятувати Львів від сміття 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах