"Групи смерті": поліцейські нагадують батькам стежити за поведінкою своїх дітей

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
23 лютого 2017 14:49

Через "ігри смерті" в соціальних мережах у школах Львова проводитимуть батьківські збори, де батьків закликатимуть стежити за своїми дітьми, повідомив під час брифінгу  начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

"Ми будемо реагувати на будь-які повідомлення стосовно цих небезпечних ігор. Тому що варто перестрахуватися, адже це життя наших дітей. Поліція та кіберполіція працює над цим питанням і вже навіть маємо певні результати. Цей вірус прийшов до нас з Російської Федерації та зачепив частково країни Прибалтики.  В нас був лише один випадок, коли дитина виконувала завдання цієї групи, але ми це зупинили на початковій стадії. І причиною тому, що дитина грала в "ігри смерті" була байдужість батьків. Саме тому зараз по школах вчителі проводять батьківські збори, де закликають батьків стежити за своїми дітьми та перевіряти з ким вони спілкуються у соціальних мережах", – розповів він.

Нагадаємо, Департамент кіберполіції України зробив заяву про небезпечні групи, які схиляють дітей до самогубств – "Море китів" і "Тихий дім".

Дивись ще:

Смертельні ігри: занепокоєні львів'яни звертаються в міліцію щодо захоплень своїх дітей

Групи смерті: на Західній Україні студентки залучили до суїцидальної гри в соцмережі 50 однолітків

Біжи або помри: серед школярів Львівщини набрала популярності ще одна небезпечна гра

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах