Продовжується: підлітка із Західної України намагалися довести до самогубства Вконтакті

Новина - Події - Продовжується: підлітка із Західної України намагалися довести до самогубства Вконтакті

Новина - Події - Продовжується: підлітка із Західної України намагалися довести до самогубства Вконтакті

Події
24 лютого 2017 15:09

У Тернопільській області 13-річного підлітка намагалися довести до самогубства в групі "літаючих китів" у соцмережі. Про це повідомив начальник обласного управління Нацполіції Олександр Богомол в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, 20 лютого хлопцеві в соцмережах прийшло запрошення вступити в одну з груп, які називають себе "літаючими китами".

"Дитина прийняла запрошення і відразу отримала як текстові, так і відеоповідомлення із завданнями. На відео двоє дівчаток розповідали про тяжке життя. У кінці вони запропонували вирізати на руці кита. У наступному завданні житель області має зробити собі ножем глибокі тілесні ушкодження на руці. Отримав він і наочну рекомендацію, як саме це робити. Юнака даний квест налякав і він вийшов із групи", – розповів Богомол.

Зараз правоохоронці проводять роз'яснювальну роботу в навчальних закладах про небезпеку даних груп, які активізувалися останнім часом з метою доведення дітей до самогубства. Учасникам таких груп пропонують "квести", всі завдання пов'язані з каліцтвом або болем. Фінальне завдання - покінчити життя самогубством і зафіксувати момент смерті на камеру в режимі online. Правоохоронці не відкидають, що відео, які пропонують дітям, можуть містити елементи гіпнозу.

"Хлопчик розповів, що у дівчат на відео періодично змінювався колір очей. Крім цього, неповнолітній не пам'ятає, як саме вирізав на тілі малюнок. Ми переживаємо за те, що не всі діти можуть бути стійкими до гіпнозу людей, які з ними спілкуються через Інтернет. Тому звертаємося до батьків стежити за школярами, особливо молодшого шкільного віку, перевіряти групи в соцмережах, друзів та онлайн-чати", – розповів Богомол.

В свою чергу, за даними начальника відділу ювенальної превенції Петра Тиховича, в Україні вже зафіксовано випадки самогубств дітей, які виконували "квестові завдання".

За фактом першого інциденту на Тернопільщині зі спробою довести до самогубства 13-річного хлопця відкрито кримінальне провадження за ст. 120 ККУ (доведення до самогубства).

Нагадаємо, Департамент кіберполіції України зробив заяву про небезпечні групи, які схиляють дітей до самогубств – "Море китів" і "Тихий дім".

Дивись ще:

Море китов и Тихий дом: как группы смерти убивают в Украине подростков

Смертельна "гра" в соцмережах: львівська школярка ледве не перерізала собі вени

Смертельні ігри: занепокоєні львів'яни звертаються в міліцію щодо захоплень своїх дітей

Групи смерті: на Західній Україні студентки залучили до суїцидальної гри в соцмережі 50 однолітків

Біжи або помри: серед школярів Львівщини набрала популярності ще одна небезпечна гра

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах