Для пасажирів: у Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки

Новина - Події - Для пасажирів: у Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки

Новина - Події - Для пасажирів: у Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки

Події
01 березня 2017 14:55

На львівських зупинках громадського транспорту з’являться додаткові знаки, за допомогою яких можна буде дізнатися, коли маршрутка чи трамвай. На них розмістять інформацію про назву зупинки, індивідуальний QR-код та код зупинки.

Віднедавна львів'яни через смартфон або звичайний телефон можуть дізнаватися, коли прибуде громадський транспорт на конкретну зупинку. Для цього у місті розміщують спеціальні наліпки з QR-кодами та індивідуальними номерами. На кожну зупинку громадського транспорту таких наліпок виготовили по дві. Вартість однієї – близько 4 гривень.

Проте наліпки часто здирають. Як розповів Tvoemisto.tv раніше начальник відділу "Інститут стійких транспортних систем" ЛКП "Львівавтодор" Ігор Могила, часто їх зривають самі двірники, сприймаючи за рекламу. Відтак на засіданні комісії із безпеки руху ініціаторам проекту дозволили інтегрувати цю інформацію у дорожні знаки.

Як розповів web-розробник наліпок Миролав Голяк, в ідеалі на зупинках транспорту мали б розміщувати актуальні графіки руху транспорту. Але, за його словами, наразі це втілити неможливо через відсутність таких розкладів і неможливість їх підтримання в актуальному стані.

Для пасажирів: у Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки фото

Для пасажирів: у Львові на зупинках транспорту встановлять нові дорожні знаки фото 1

Тому інформацію, що допомагатиме з’ясувати, коли приїде потрібний транспорт, розміщуватимуть на окремих знаках. Вони з’являться після того, як балансоутримувачі зупинок (здебільшого це районні адміністрації) проведуть тендери на встановлення дорожніх знаків на своїх об’єктах. "Якщо є зупинки з існуючими знаками, то можна замовити наліпки поверх них. На нові знаки інформацію можуть інтегровувати як наліпками, так і в саму площину знаку", – пояснив web-розробник

Проміжний звіт встановлення таких дорожніх знаків має відбутися у червні. Термін виконання в цілому – до кінця року. "Районним адміністраціям вже надано доступ до макетів наліпок для кожної існуючої зупинки в місті. Також для них створено мапу з всіма зупинками в місті", – додає Мирослав Голяк.

Дивись ще: 

Добра новина: у Львові відремонтують Двірцеву площу

Дізнайся: куди продовжили маршрут швидкісного потяга "Чернівці–Львів"

Сакура, вино та повітряні кулі: ТОП фестивалів весни-2017 на Західній Україні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах