Дізнайся причину: майже половина мешканців Львівщини відмовляється вакцинувати дітей

фото з сайту Nasz Lubin

фото з сайту Nasz Lubin

Події
02 березня 2017 14:02

Майже половина мешканців Львівської області (40%) свідомо відмовляються від вакцинації дітей. Згідно з результатами соціологічного дослідження у рамках проекту "Індекс здоров’я. Україна", такий результат є одним із найвищих по Україні, повідомляє zaxid.net.

Окрім Львівщини від вакцинації також свідомо відмовляються мешканці Хмельницької (48%), Івано-Франківської (44%) та Тернопільської області (42%). У той час, як у Харківській, Миколаївській та Кіровоградській областях цей відсоток не перевищує 10%.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, такий результат свідомої відмови від вакцинації на Львівщині свідчить про те, що порібно проводити активнішу роботу серед мешканців.

"Є речі, які мене дуже стурбували та вразили, було навіть прикро. Це стосується вакцинації, бо ми вкладаємо дуже великий ресурс для профілактики, промоції вакцинації, а реакція населення свідчить, що є велике поле для роботи… Згідно з результатами дослідження ми можемо критично подивитись зі сторони на нашу роботу", - сказала Ірина Микичак.

Дізнайся причину: майже половина мешканців Львівщини відмовляється вакцинувати дітей фото

Результати опитування щодо вакцинації дітей. Клікніть для збільшення

Головний лікар Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру Андрій Синюта зазначив, що вакцинація є способом захисту дітей від різноманітних захворювань. Він вважає, що передумовою такому негативному  результату є ліквідація педіатрів.

"Причиною цього може бути те, що у нас ліквідували таку одиницю на місцях, як педіатр, бо є багато сімейних лікарів, які бояться підійти до дитини. Коли ми вчились в університеті, нам казали, що дитина – це не доросла людина у мініатюрі. Більшість педіатрів зможуть надати допомогу дорослому, але більшість сімейних лікарів бояться тої дитини. Це є брак комунікації та знань", - додав Андрій Синюта.

У рамках дослідження соціологи протягом травня-червня 2016 року опитали по 400 респондентів у кожній області України, включаючи Донецьку та Луганську область.

Дослідження "Індекс здоров'я. Україна" започатковане МФ "Відродження", Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров'я Національного університету "Києво-Могилянська академія" для щорічного визначення рівня задоволеності українців медичною допомогою.

Дивись ще:

Куди звертатись: у Львові можна пройти обстеження на глаукому

Без паніки: лікар прокоментував інформацію про небезпечну інфекцію у Львові

За крок до біди: на Самбірщині школярка намагалась вкоротити собі віку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах