П'яне лідерство: Львівщина в трійці "передовиків" із споживання алкоголю

фото з сайту freepictures.ru

фото з сайту freepictures.ru

Події
02 березня 2017 14:41

Львівська область увійшла у трійку лідерів серед областей, мешканці яких часто вживають алкоголь. Таким є результат дослідження "Індекс здоров’я. Україна", яке у четвер, 2 лютого, презентували у Львові.

До трійки лідерів, окрім Львова, увійшла також Хмельницька область, де 25% мешканців вживають алкоголь щотижня, та Київ, де, як і у Львівській області, алкоголь щотижня вживає 22% людей.

Як зазначають соціологи, понад третина (35%) дорослого населення України стверджує, що взагалі не споживає алкоголь, інша третина (32%) робить це не частіше, ніж раз на місяць, ще третина (33%) споживає його щомісяця (при цьому 13% - щотижня, а 2% - практично щодня).

Серед алкогольних напоїв українці надають перевагу пиву – щомісяця його вживає майже чверть населення (23%), а 9% щотижня. Наступним за популярністю респонденти визначили горілку та інші міцні напої – 16% опитаних споживають їх щомісяця, а 5% щотижня. Респонденти виділили також вино, щомісяця його вживає 10% опитаних, а 2% щотижня.

У рамках дослідження соціологи протягом травня-червня 2016 року опитали по 400 респондентів у кожній області України, включаючи Донецьку та Луганську область.

Дослідження "Індекс здоров'я. Україна" започатковане міжнародним фондом "Відродження", Київським міжнародним інститутом соціології та Школою охорони здоров'я Національного університету "Києво-Могилянська академія" для щорічного визначення рівня задоволеності українців медичною допомогою.

Дивись ще:

Львів'янину на замітку: в Україні суттєво подорожчав алкоголь

Серед білого дня: у центрі Львова пограбували 15-річну школярку

Знову стріляють: в львівському кафе відвідувач відкрив вогонь з пістолета

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах