Помінялися: забудовник Варшавська – Соснової "перенесе" свою багатоповерхівку на іншу вулицю

Новина - Події - Помінялися: забудовник Варшавська – Соснової "перенесе" свою багатоповерхівку на іншу вулицю

Новина - Події - Помінялися: забудовник Варшавська – Соснової "перенесе" свою багатоповерхівку на іншу вулицю

Події
03 березня 2017 11:37

Під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради проголосували за додаткову ухвалу про обмін земельними ділянками. Зокрема, земельну ділянку на розі вул. Варшавська-Соснова отримає місто в обмін на земельну ділянку на вул. Під Голоском.

"В першу чергу, ми вносимо зміни до переліку скверів Шевченківського району і земельна ділянка, яка перебуває у районі "Облагропромбуду", буде належати до скверів, що абсолютно відповідають існуючій ситуації, оскільки поруч знаходиться будівля школи. Також ми розриваємо договір оренди з об’єднанням "Львівоблагропромбуду", зобов’язуємо їх звільнити земельну ділянку і, як мінімум, привести її до попереднього стану. На заміну ми надаємо  їм дозвіл на виготовлення проекту землеустрою на земельну ділянку на вулиці Під Голоском. Це перша ухвала для того, щоб довершити процес вилучення ділянки для суспільних потреб. Нам необхідно буде ще раз повторно звернутися на сесію міської ради. Це питання поставить крапку у затяжному конфлікті між мешканцями будинку і забудовником", - пояснила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту.

Зокрема, земельна ділянка на вул. Під Голоском буде надана Львівському обласному кооперативному міжгосподарському об'єднанню по агропромисловому будівництву "Львівоблагропромбуд" в обмін на земельну ділянку по вул. Варшавська – вул. Соснова. Ділянка по вул.Варшавська-Соснова перебувала в оренді у "Львівоблагропромбуд, яке розпочало там будівництво багатоквартирного будинку.

"Львівоблагропромбуд зобов’язується припинити будь-які будівельні роботи в межах земельної ділянки площею 0,3467 га на розі вул. Варшавської – вул. Соснової, і після прийняття Львівською міською радою ухвали про затвердження "Львівоблагропромбуд" проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Під Голоском, (навпроти будинку №19), ділянка №3, зарити котлован в межах земельної ділянки на розі вул. Варшавської – вул. Соснової, здійснити благоустрій на вказаній ділянці та повернути місту цю земельну ділянку у стані, не гіршому порівняно з тим, у якому надавалась в оренду.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл на встановлення будмайданчика для будівництва багатоквартирного будинку у ЖК "Оранж" на розі вулиць Варшавська-Соснова. Основна причина скасування дозволу – відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва. Однак забудовник подав до суду на міську раду, оскільки вважав, що має всі необхідні документи для зведення багатоповерхівки.

Зазначимо, що забудовник мав дозвіл на зведення триповерхового будинку, натомість розмістив на своєму сайті проект будинку на 10 поверхів.  Також мешканці даного району неодноразово протестували проти зведення будинку на розі Варшавської-Соснової і знесли там паркан навколо будмайданчику.

Дивись ще: 

Дізнайся: які дороги лататимуть у Львові цьогоріч

День жалоби: львів’ян просять утриматися від розваг

Вибух в шахті на Львівщині: щонайменше вісім загиблих (хроніка подій)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах