Ціна питання: скільки зараз коштує зняти квартиру у Львові

Новина - Події - Ціна питання: скільки зараз коштує зняти квартиру у Львові

Новина - Події - Ціна питання: скільки зараз коштує зняти квартиру у Львові

Події
09 березня 2017 12:45

Ціни на оренду житлової нерухомості у Львові з початку 2017 роки не змінилися. З серпня 2016-го ціни зросли в середньому на 15-20%.

Найбільш пріоритетні для клієнтів одно- і двокімнатні квартири, як в будинках старого житлового фонду, так і в новобудовах Львова. Трьох-і чотирикімнатне житло не користується попитом, що обумовлено високими тарифами на ЖКГ Львова.

За даними ріелторів Львова, чотирикімнатні квартири воліють орендувати відразу кілька квартиронаймачів.

У березні 2017 року орендарі найбільш цікавляться квартирами в середньому ціновому діапазоні від 4000-6000 грн.

При оформленні угоди, орендодавці висувають свої вимоги до потенційних клієнтів. Так, власники квартир неохоче здають житло власникам домашніх тварин, в зв'язку з побоюванням нанесення шкоди дорогому майну. Власники житла часто відмовляються здавати житло сім'ям з дітьми дошкільного віку.

"Перш за все, орендодавці воліють здавати житло клієнтам, які мають стабільний фінансовий дохід, так як це є гарантією платоспроможності орендарів", - розповів Сергій Жовнерук.

Ріелтори Львова відзначають, що клієнти воліють орендувати квартири в будинках, розташованих в центрі і наближених до нього районах - Франківському, Личаківському та Галицькому. Така ситуація пояснюється розвиненою інфраструктурою масивів.


Ціни на оренду квартир старого житлового фонду


Квартири в будинках старого житлового фонду у Львові користується популярністю серед квартиронаймачів, в зв'язку з доступними цінами на оренду.

"Найчастіше клієнти, які орендують такі квартири, висувають мінімум вимог до житла, де можна виділити - наявність мережі WI-FI, холодильника і пральної машинки в квартирі", - зазначив Сергій Жовнерук.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в будинках старого житлового фонду у Львові в березні 2017 року:

Ціна питання: скільки зараз коштує зняти квартиру у Львові фото


Ціни на оренду квартир в новобудовах


За даними агентств нерухомості у Львові, оренда квартир в новобудовах також користується стабільним попитом серед клієнтів. Найбільш часто квартиронаймачі цікавляться житлом з уже оформленою субсидією, щоб зменшити вартість тарифів на оплату ЖКП. Спеціально оформити субсидію власників квартир клієнти не просять.

Головними вимогами квартиронаймачів до орендованого житла в нових житлових комплексах, ріелтори називають - наявність якісного ремонту, повної комплектації меблів та автономного опалення. Клієнти охоче орендують квартири в новобудовах у Львові з розвиненою інфраструктурою і наявністю зручної транспортної розв'язки поблизу від будинку.

Найбільша кількість новобудов в місті забудовники Львова зводять в районах міста наближених до центру.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в новобудовах Львова в березні 2017 року:

Ціна питання: скільки зараз коштує зняти квартиру у Львові фото 1

У таблицях вказані середні ціни на оренду квартир у Львові. Вартість оренди житлових об'єктів може варіювати в залежності від площі квартири, планування житла і якості використаних будівельних матеріалів. Також на ціну оренди квартири впливає загальний стан будинку.


Хто оплачує комунальні послуги


При складанні договору на оренду житла, обидві сторони в обов'язковому порядку обговорюють між собою правила оплати за житлово-комунальні послуги.

"У більшості випадків за спожиті комунальні послуги платить орендар. У процентному співвідношенні, в 95% випадків за ЖКП платить квартиронаймач, і в 5% - орендодавець ", - пояснив Сергій Жовнерук.

Брокер пояснює, що 5% випадків мають на увазі індивідуальну домовленість між власником житла і орендарем.


Хто оплачує комісію ріелтору


За словами агента з оренди нерухомості АН "IVA нерухомість" Олександра Паршкова, гонорар ріелтору в 100% випадків оплачує квартиронаймач. Розмір комісії брокеру дорівнює сумі місячної плати за оренду житла.

Ріелтор відзначає, що договір на оренду житла, в більшості випадків, полягає мінімум на рік.

Щоб дізнатися про те, які проблеми існують на ринку послуг брокерів в Україні, перейдіть за посиланням.

Обговорити принцип роботи агентів з оренди нерухомості можна на порталі Domik.ua в розділі: "Як вибрати хорошого ріелтора".


Прогноз ринку


На думку ріелторів Львова, ціни на оренду житла в місті в середньостроковій перспективі залишатимуться стабільними. Брокери припускають, що зростання орендарської попиту на ринку житлової нерухомості Львова можна очікувати не раніше, ніж в період з червня-липня 2017 року. Зростання цін на оренду житла ріелтори прогнозують на період з вересня-жовтня 2017 року.

Джерело: domik.ua. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах