Де саме: у Львові збирають використані ртутні батарейки і лампочки

фото з сайту Status Quo

фото з сайту Status Quo

Події
09 березня 2017 17:58

Міське управління екології нагадує: у місті триває збір відпрацьованих люмінесцентних ламп та батарейок на базі пересувних еко-бусів та контейнерів для елементів живлення,  повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як зазначають в управлінні, станом на сьогодні упродовж 2016-2017 року від мешканців міста прийняли 11 358 люмінесцентних ламп, що містять ртуть. Міська лінія з переробки ламп приймає їх і від юридичних осіб, тож з грудня 2016 року прийняли 30 587 таких ламп.  За останні півтора року від мешканців прийняли 6,5 тонн відпрацьованих елементів живлення (батарейок). Також отримали від львів’ян 72 ртутні термометри.

Нагадаємо, ще в жовтні 2015 року у Львові на базі міської ТЕЦ-2 (вул. Пластова, 125) запустили лінію з переробки ртутних енергоощадних ламп. Установка – унікальна, і є єдиною такою на території України, відтак – готова приймати лампи не лише зі Львова та області, а й з усього західного регіону. За годину вона переробляє 200 кг відпрацьованих електронних відходів. 2016 року в жовтні міністерство екології та природних ресурсів України видало ДП "Боднарівка" ЛКП "Зелений Львів" ліцензію на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами. Закупили лінію за грантові кошти ЄС у шведської компанії "МRT".

Розклад зупинок еко-бусів на березень-квітень можна переглянути тут.

Управління екології наголошує – графік безкоштовного курсування Еко-бусу діє тільки для мешканців Львова. Для співпраці з юридичними особами потрібно укладати угоду.

Дивись ще:

Дізнайся: на яких львівських вулицях вимикатимуть світло в кінці березня

Болюча проблема: Львів продовжує перетворюватись на суцільний смітник

Одягайся тепліше: якою буде погода у Львові найближчими днями

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах