Львів'янину на замітку: з 1 квітня в регіонах видаватимуть безкоштовні ліки

фото: Ужгородська правда

фото: Ужгородська правда

Події
10 березня 2017 15:33

Кабінет Міністрів України на засіданні у п’ятницю ухвалив постанову “Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань” для забезпечення механізму реімбурсації на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми на місцях,  повідомили у прес-службі Кабміну.

Відповідно до ухваленого рішення, в регіони будуть направлені 500 млн грн для того, щоб в кожному регіоні запрацювала програма по безкоштовних ліках за трьома категоріями, зазначив Володимир Гройсман.

Як зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, представляючи проект постанови, розподіл субвенції буде здійснюватися на підставі статистичних даних про кількість осіб, які страждають на такі захворювання.

На наступне засідання Уряду буде внесено увесь пакет необхідних документів для того, щоб  програма реімбурсації почала діяти з 1 квітня, повідомив Прем’єр-міністр.

"Зараз буде проведена відповідна робота для того, щоб з 1 квітня запустити видачу безкоштовних ліків хронічно хворим українцям", – зазначив Глава Уряду після ухвалення постанови.

"Ми розпочинаємо процес прийняття рішень щодо фінансування безкоштовних ліків", – наголосив Прем’єр-міністр.

Дивись ще:

З молитвами і розважаннями: вулицями Львова пройде нічна Хресна хода

Можеш допомогти: для постраждалих на шахті "Степова" гірників відкрили благодійний рахунок

Вивертай кишені: з 1 квітня у Львові зростають тарифи на комуналку

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах