Добра справа: у Львові встановили холодильники для безхатьків

фото: Оксани Олексюк

фото: Оксани Олексюк

Події
13 березня 2017 16:07

У Львові на вул. Героїв Крут та у подвір’ї на вул. В.Великого львів’яни на початку березня встановили два холодильники, в яких можна залишити їжу для безхатьків та потребуючих.

"Ми перейняли ініціативу #godobro від киян. Там уже є 20 таких холодильників у різних частинах міста. Перші довго не простояли, їх крали, але на ті ж місця поставили нові, і потребуючі часто беруть їжу з них", – зазначив ZAXID.NET львів’янин Артем.

За його словами, у Львові холодильники не підключені до мережі електропостачання і є лише шафами для їжі. "Ми залишили там хліб, печиво, продукти, які не дуже швидко псуються. Ми хочемо побачити, чи ними користуються. Якщо ці холодильники виявляться потрібними, то у подальшому плануємо домовитися із мережею супермаркетів, щоб встановити уже підключені до електропостачання холодильники біля магазинів", – сказав він.

За словами львів’янина, холодильник на вул. Героїв Крут уже намагалися віднести у пункт прийому металобрухту, але за ним наглядають мешканці будинку й не дали цього зробити.

Добра справа: у Львові встановили холодильники для безхатьків фото

У Львові започаткували "фудшерінг"

Зазначимо, так званий "фудшерінг" доволі поширена форма благодійності у світі. Зокрема, він популярний у Німеччині та Індії. Там холодильники встановлюють біля кафе, пекарень, магазинів. У пункти "фудшерінгу" потрапляють лишні продукти, і ті, в яких скоро закінчиться термін придатності.

Дивись ще:

Зваж ранець: львів’янам пропонують перевірити, чи не перевантажують підручниками школярів

Маєш розкидати сіно: "Синій" Кит із Західної України сміється з бажаючих грати у смертельну гру

Нові керівники: у Львівській міській раді – кадрові ротації

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах