Грамоти та айпади: дві школярки на Львівщині отримали нагороди за врятування юнака від суїциду

фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Події
14 березня 2017 17:57

В управлінні Нацполіції у Львівській області нагородили двох школярок, які допомогли правоохоронцям врятувати життя 13-річному юнака, який виконував завдання "Синього кита". Відтак, передає Софія Сидор і Марта Кулик  отримали пам’ятні грамоти та по iPad minі, передає Львівський портал.

Нагадаємо, "Зараз я на даху": восьмикласник на Львівщині влаштував онлайн-трансляцію самогубства

Грамоти та айпади: дві школярки на Львівщині отримали нагороди за врятування юнака від суїциду фото

Начальник ГН НП у Львівській області Валерій Середа підтвердив, що це був перший такий зареєстрований суїцидальний випадок від цієї "гри" на Львівщині.

"Вчорашній випадок був схожий на казку: добро перемогло зло. Це був такий феномен, коли на допомогу нас, працівникам потужної силової структури, прийшли діти. Ці діти врятували життя свого товариша, свого однолітка. Вони розуміють, що людське життя має найбільшу цінність на Землі, і своєю сміливістю та розумом, дівчатка здобули перемогу", – сказав В. Середа.

Марта почала дружити з Максимом літа, а Софія була його однокласницею. Дівчатка розповіли, що хлопець завжди був веселим, комунікабельним, але після того, як він створив фейкову сторінку у одній з соціальних мереж і почав грати у "Синього кита", підліток замкнувся у собі.

Грамоти та айпади: дві школярки на Львівщині отримали нагороди за врятування юнака від суїциду фото 1

"Він став замкнутим, ні з ким не хотів спілкуватися. Але я завжди старалась з ним говорити, переписуватись, підтримувати контакт", – сказала Марта.

Його участь у суїцидальній грі підтверджують фото порізаних рук і ніг у соцмережі, дописи про виконані завдання та повний перелік завдань, які йому дав "адміністратор". Саме з цієї сторінки дівчата дізнались про точний час і місце, де юнак хотів покінчити з життям самогубством.

"Вже з суботи він почав писати про свої наміри. Я подзвонила йому в понеділок зранку, щоб дізнатись де він, і Максим сказав, що в нього на сторінці все написано. Я дала трубку нашому заступнику директора школи і вона виграла в нього 10 хв, щоб ми могли до нього добігти. Ми піднялись на дах, де побачили, що він стоїть над прірвою і нікого до себе не підпускає. Там були поліцейські, рятувальники, його батьки", – розповіла Марта.

"Коли ми були на даху, ми весь час йому казали, що ми його любимо, що він нам потрібен, що ми не зможемо без нього, бо він завжди був такий веселий. Він почав вагатись, але все одно хотів стрибати", – зауважила Софія.

Згідно з правилами "гри" він мав стрибнути рівно 12.10. І коли настав цей час Марта почала кричати, просити його, щоб він цього не робив і Максим дозволив їй підійти до нього поговорити.

"Я почала його переконувати, що в нього зараз просто чорна смуга в житті і все зміниться. Він казав, що в нього проблеми, які ніхто не може вирішити. Казав: навіщо жити, якщо людина все одно помре. Десь 45 хвилин я з ним говорила і все ж мені вдалось його переконати", – сказала Марта Кулик.

Грамоти та айпади: дві школярки на Львівщині отримали нагороди за врятування юнака від суїциду фото 2

Дівчатка також розповіли, що в хлопця все добре було у сім’ї. Його мама працює у дитячому садочку, а батько – був поранений у зоні АТО. Також у юнака є на рік молодший брат.

Варто додати, що поліція виконували чіткі вказівки керівництва, адже в то й ж десь київських копам не вдалось врятувати життя дівчини-підлітка.

"Вчора, коли доповідав про цю ситуацію голові Нацполіції, Сергій Князєв сказав робити все можливе, щоб врятувати хлопця, бо годину перед цим у Києві не вдалось врятувати дівчинку і вона стрибну з 10 поверху. Зараз важко сказати точно, але близько 10 поліцейських були заручені до порятунку дитини на даху. Окрім того на місці працювали рятувальники", – додав Валерій Середа.

Нагадаємо, випадок стався вчора у місті Стебник Дрогобицького району.

Фото: Львівський портал

Дивись ще:

Смертельна гра: "Синій кит" добралась до Дрогобича

Маєш розкидати сіно: "Синій" Кит із Західної України сміється з бажаючих грати у смертельну гру

На Львівщині троє дівчат ледь не стали жертвами "Синього кита" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах