Пробачили: львівського копа, який побив свого підлеглого, поновили на посаді

Новина - Події - Пробачили: львівського копа, який побив свого підлеглого, поновили на посаді

Новина - Події - Пробачили: львівського копа, який побив свого підлеглого, поновили на посаді

Події
20 березня 2017 12:44

Командира роти патрульної поліції Львова Романа Борисенка, який побив свого підлеглого Віталія Цендровського, поновили на посаді. Про це ZAXID.NET повідомила старша інспекторка Управління з додержання прав людини Національної поліції України Оксана Санагурська. Також цю інформацію підтвердила речниця патрульної поліції Львова Катерина Рибій.

"Із 365 статті Кримінального кодексу України справу перекваліфікували за статтею 125 – "Умисне легке тілесне ушкодження", оскільки з'ясували, що це був особистий конфлікт, а не перевищення влади. Пізніше Личаківський районний суд Львова справу закрив, оскільки потерпілий Віталій Цендровський забрав свою заяву. 1 березня Борисенка поновили на посаді", – повідомила Катерина Рибій.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року Роман Борисенко побив свого підлеглого – 23-річного патрульного Віталія Цендровського. Це сталося під час несення служби. Спочатку прокуратура Львівської області порушила кримінальне провадження за ст. 124 ККУ ("Умисне легке тілесне ушкодження"). Однак наступного дня після скандалу в ЗМІ перекваліфікувала справу за важчою статтею – 365 ККУ ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством") і Борисенка відсторонили від займаної посади на час слідства. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Пізніше йому оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Отже, справу знову перекваліфікували на "умисне легке тілесне ушкодження" і закрили у зв’язку з тим, що потерпілий забрав заяву.

"Я рада, що все так обійшлося. Тому що шкода ув'язнювати людину за такий вчинок, хоча він і не правий. Але це буде чудовим уроком і для нього, і для інших правоохоронців", – зазначила Оксана Санагурська.

Дивись ще: 

Ніяких жартів: у Львові оголосили вакансію... музейного кота

Фото, відео: Львовом пройшла хресна хода

Кулон-перекладач: львівський стартап зібрав на Kickstarter більше $300 тисяч

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах