Без окулярів та м’ясорубки: що може зникнути з ринків Львова з 1 квітня

Новина - Події - Без окулярів та м’ясорубки: що може зникнути з ринків Львова з 1 квітня

Новина - Події - Без окулярів та м’ясорубки: що може зникнути з ринків Львова з 1 квітня

Події
20 березня 2017 13:49

Весняний сезон несе зміну погоди, а вона відкриває сезон нових покупок. Плюсова температура дозволяє не цуратись ринків просто неба. Порівняно із великим магазинами там завжди можна було знайти товар із меншою ціною. Проте вже 16 березня Кабінет міністрів обмежив асортимент виробів, які можна продавати без касового апарату. Відтак, незабаром із більшості прилавків зникне чимало актуальних речей.

Постанова КМУ, яку було прийнято цього четверга, передбачає заборону на торгівлю предметами, що підлягають гарантійному обслуговуванню, без касового апарату. До них належить, зокрема, дрібна побутова техніка, велосипеди, окуляри, м`ясорубки та безліч інших товарів, якими щодня користуються львів’яни.  Досі без використання касового апарата їх могли реалізовувати підприємці із річним оборотом до півмільйона гривень. Тепер, відколи постанова набере чинності (наступний місяць після прийняття), ніхто не зможе придбати ці речі без чеку.

Тим часом, фахівці з’ясовують, як саме відобразиться нова постанова на дрібному бізнесі та покупцях. Адже ведення торгової діяльності через касовий апарат – це додаткові витрати часу і коштів для підприємців. Не кожен готовий змінити практику розрахунку до 1 квітня. Відтак, деякі торгівці просто вилучать з асортименту крамниці вказані товари. За електронними сигаретами чи феном для волосся доведеться йти у великі торгові центри або шукати на ринку ятку із касовим апаратом. Скорочення пропозиції та кількості конкурентів дозволить продавцям побутових товарів підняти ціни. Відтак, гриль, дриль чи сонцезахисні окуляри стануть менш доступними і за локацією, і за коштами.

Незабаром прослідкуємо, як буде втілюватись у життя постанова КМУ, яку позиціонують як турботу про споживачів. Адже покупка без чеку часто не дозволяє скористатись талоном на гарантійне обслуговування.

Джерело:  Ulvovi.infо

Дивись ще: 

Ніяких жартів: у Львові оголосили вакансію... музейного кота

Фото, відео: Львовом пройшла хресна хода

Кулон-перекладач: львівський стартап зібрав на Kickstarter більше $300 тисяч

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах