Вибух на "Степовій": всі важливі дані про рівень загазованості знищені

фото з сайту Our baba doesn't say fairy tales

фото з сайту Our baba doesn't say fairy tales

Події
21 березня 2017 14:38

Із системи безпеки УТАС, яка встановлена на шахті "Степова" поблизу Червонограда, були знищені всі дані системи на момент аварі, повідомив  під час брифінгу, у вівторок, 21 березня, віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, який очолює урядову комісію з розслідування причин вибуху на шахті, у результаті якого загинули восьмеро гірників.

Нагадаємо, Вибух в шахті на Львівщині: щонайменше вісім загиблих (хроніка подій)

"Я думаю, що вже за результатами урядової комісії, правоохоронні органи будуть проводити розслідування, чому саме під час вибуху були знищені всі дані системи УТАС. Остання інформація була о 7:30, а наступна інформація була тільки о 12:38. Аварія відбулася об 11:38", – повідомив Геннадій Зубко.

Як заявив також Геннадій Зубко, коли будуть остаточні висновки комісії про причини вибуху на шахті "Степовій", їх передадуть правоохоронним органам для подальшого розлідування.

Нагадаємо, 2 березня стався вибух  на шахті № 10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на глибині 500 метрів. Загинуло вісім шахтарів, близько трьох десятків шахтарів отримали опіки та поранення. За попередніми даними урядової комісії, яка розслідує причини трагедії, у день вибуху шахтарі працювали без необхідних дозволів.

Автоматизована система УТАС – це система безпеки, розроблена для вугільних підприємств, що покликана запобігати вибухам, пожежам, аваріям.

Джерело zaxid.net

Дивись ще:

Офіційно: стала відома причина вибуху на шахті "Степова"

Трагедія: родинам загиблих на Львівщині шахтарів виплатять по 600 тисяч гривень

Аварія на шахті у Львівській області: стала відома причина трагедії

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах