Новація: в львівських школах облаштують урбан-сади

фото з сайту Львівська міська рада

фото з сайту Львівська міська рада

Події
28 березня 2017 17:28

У Львові в перші дні квітня пройде конференція "Урбан сади – пермакультура у Львові". Захід проходитиме під час перших вихідних квітня та складатиметься з двох блоків: практичного та теоретичного, інформує прес-служба ЛМР.

Першого дня, 1 квітня, учасники зможуть взяти участь у майстер-класах з дизайну та висадки на різних локаціях у місті Львові. А 2 квітня передбачена конференція, протягом якої учасники зможуть ознайомитись із досвідом України та Австрії у сфері організації та менеджингу урбран-садів, новим трендом озеленення – "зеленими дахами" та урбан-фермерством. Серед українських проектів – шкільний урбан-сад, урбан-сад та виноградник у Львові, агрокультура в Києві, а також "зелені" амфітеатри в Ужгороді і Одесі. Експерти з Австрії поділяться своїми напрацюваннями у сфері організації та управління міськими садами, а також розповідатимуть про сучасний стан урбан-садівництва в їх країні.

Як розповіла Діана Попфалуші, голова ради ГО "АЦ "За ЕКОрозвиток", захід триватиме два дні. Очікують 35-40 учасників. Фінансування захід отримав від австрійського-кооперативного центру, оскільки будуть запрошені австрійські гості.

"Захід проходитиме під час перших вихідних квітня та складатиметься з двох блоків: практичного та теоретичного. Перший день буде практичним у двох локаціях: урбан-сад парку Знесіння і урбан-сад Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.

На другий день підіб’ємо підсумки першого і будуть блоки для обговорення про урбан-садівництво і пермакультурний день у Львові. Обговорюватимемо нові ініціативи в цьому напрямку (зелені дахи). І на останок порівняємо досвід Австрії", – розповіла Діана Попфалуші.

Урбан-садівництво не є чимось новим для Львова. Цей напрямок вже знайомий місту. Тетяна Чучко, керівник ГО "Львівський Клуб Органічного Землеробства і Пермакультури", вже давно займаюся пермакультурою в Україні та Львові зокрема.

"Пермакультура – це створення сталих систем. Це стосується і сільського господарства і організаційних структур. Якщо говорити про місто, то це може виливатися в дуже цікаві форми – це можуть бути громадські сади, сади біля шкіл, де збираються дуже багато людей, які спілкуються між собою. Такий рух розпочався у Львові і інших містах України ще минулого року. У Львові ми організували Урбан-сад в парку культури та парку Знесіння", – розповіла Тетяна Чучко.’

На сьогодні є замовлення від СШ №69 щоб розробити урбан-сад на їхній території. З кінця квітня тут розпочнуться роботи. Це буде перша пілотна школа у Львові.

"Також є звернення від СШ №23, при тому, що у них є 2 га дітям немає куди вийти. В основному там болото і дуже непривабливий вигляд території. Вони отримали кошт из міської ради і звернулися до нас щоб зробити їм дизайн території", – додада Тетяна Чучко.

Дивись ще:

Чи вдасться домовитись: організатори Alfa Jazz Fest ведуть перемовини з "бойкотунами" фестивалю

Де саме: у Львові з'являться нові зупинки транспорту

Достроково: стало відомо коли на Львівщині зникне тепло у будинках

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах