Дізнайся: що буде з пільговим проїздом у Львові з 1 липня

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
31 березня 2017 12:50

Проїзд пільговиків скасують 1-го липня за рахунок монетизації пільг. Якщо ж цього не відбудеться, то перевізники Львівщини обмежать проїзд більшості пільговиків. Про це стало відомо зі слів голови ЛОДА Олега Синютки, передає  Львівський портал.

За словами Олега Синютки, сьогодні була зустріч із представниками міжміських і приміських перевізників, де дійшли згоди не обмежувати категорії пільговиків, які можуть безкоштовно їздити у маршрутках.

"Станом на 1 липня або проведемо монетизацію пільгового перевезення у Львівській області, відповідно до заяви  міністра соціальної політики, або змушені будемо перейти на обмеження кількості пільгових категорій…", – повідомив він.

Також голова Львівської ОДА наголосив, що до кінця квітня обласна рада виділить кошти на перевезення пільговиків:

"Майже всі райони області передбачили можливості компенсації за пільгове перевезення у місцевих бюджетах. В кінці квітня на сесії обласної ради, коли переглядатимемо розподіл вільних залишків за 2016 рік, винесемо на розгляд питання стосовно фінансування пільгових перевезень у Львівській області".

Своєю чергою голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка висловив сподівання, що з липня таки впровадять проект із монетизації пільг.

"Всі управління соціального захисту мусять укласти з перевізниками договори терміном до 1 липня на відшкодування за пільгове перевезення. А кошти, які передбачені в районних бюджетах області, і, сподіваюся, будуть виділені з обласного бюджету, так само мають бути переплановані на виплату перевізникам у першому півріччі 2017 року", – наголосив він.

"Після того, як буде готовий проект постанови Кабміну, ми проведемо громадські слухання…", – додав Олег Синютка.

 Нещодавно перевізники заявили про те, що із 2 квітня збираються обмежити безкоштовне перевезення пільговиків на приміських і міжміських маршрутах Львівської області.

Дивись ще:

Схема об’їзду: сьогодні ввечері перекриють одну з вулиць у Львові 

Де саме: в цьому році у Львові з’являться 40 км нових велодоріжок 

Будь в курсі: на вихідні один з тролейбусів курсуватиме за зміненим маршрутом

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах