Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад

Новина - Події - Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад

Новина - Події - Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад

Події
03 квiтня 2017 10:14

У суботу, 1 квітня, активісти та львів'яни, що долучились до акції зі створення урбан-садів, встановили у парку "Знесіння" перші дерев'яні ящики із розсадою. Створення урбан-саду у парку "Знесіння" є частиною проекту Znevienyrden, який має на меті виноградники, які росли на схилах парку у XV-XVI ст. Ініціатива створення такого саду належить громадській організації "За ЕКОрозвиток".

Львів’яни, що долучились нині до створення урбан-саду, встановили перші дерев’яні ящики, у які висадили розсаду розмарину та чабрецю. Загалом таких грядок має бути встановлено до десяти.

Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад фото

Всього у парку встановлять десять таких дерев'яних грядок-ящиків

На території урбан-саду також будуть встановлені шість дерев’яних лавок, арки з квітами, що в’ються та облаштовано місце для вогнища. За сприятливих умов, вже наприкінці весни активісти планують почати висаджувати на схилах парку виноград. Однак, оскільки проект розрахований на п’ять років, робота над створенням саду не є швидкою.

Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад фото 1

Першою розсадою урбан-саду стали розмарин та чабрець

"Хочеться, щоб люди вже починали звикати, що це не просто шматок лісу чи парку – а що тут щось є інше", - каже координаторка проекту Діана Попфалуші.

Урбан-сад у парку "Знесіння" створюють за рахунок Інституту міста в межах проекту "Громади в дії". Вартість проекту – 40 тис. грн.

Паралельно із роботами у парку "Знесіння", активісти ГО "Львівський клуб органічного землеробства та пермакультури" висадили саджанці верби у парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. До озеленення Парку культури, як і до інших заходів з нагоди міської толоки, що відбулась у Львові 1 квітня, долучились відвідувачі парку та активні львів'яни.

Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад фото 2

У Парку культури висадили нову вербову алею

Нова вербова алея розташована у парку культури неподалік колеса огляду та парку атракціонів.

Обидва заходи відбулись в рамках всеукраїнької конференції "Урбан сади - пермакультура в місті". Власне, активності 1 квітня були складовою практичного блоку конференції, а 2 квітня відбудеться теоретична частина, протягом якої учасники зможуть ознайомитись із українським та австрійським досвідами у сфері організації та менеджингу урбран-садів, новим трендом озеленення – "зеленими дахами" та урбан-фермерством.

Щось новеньке: у парку "Знесіння" почали створювати урбан-сад фото 3

Джерео: Захід

Дивись ще: 

Евакуйовано 20 людей: у Львові палала багатоповерхівка

На "шиї" у жінок: дружини Садового та Синютки заробляють у чотири рази більше ніж вони

Майже вдвічі: у Львові підвищили тарифи на утримання будинків

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах