Доступні ліки: скільки коштують "соціальні" препарати, що видаватимуть в аптеках Львова

Новина - Події - Доступні ліки: скільки коштують "соціальні" препарати, що видаватимуть в аптеках Львова

Новина - Події - Доступні ліки: скільки коштують "соціальні" препарати, що видаватимуть в аптеках Львова

Події
04 квiтня 2017 10:57

МОЗ оприлюднило Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню згідно з програмою "Доступні ліки". Відповідний наказ та перелік оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я.

"З метою інформування суб’єктів ринку, що беруть участь у програмі відшкодування лікарських засобів, призначених для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, Міністерство охорони здоров’я України розміщує Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затверджений наказом МОЗ України від 3 квітня 2017 року № 360, із зазначенням розміру відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, який бере участь у програмі відшкодування", – йдеться у повідомленні.

Всього в переліку 157 препаратів за міжнародною непатентованою назвою та торгівельними марками. У реєстрі вказані форма випуску, дозування та кількість одиниць в упаковці для кожного лікарського засобу, а також строк реєстрації препарату. Крім того, оприлюднені оптово-відпускна і роздрібна ціна кожного препарату, розмір відшкодування добової дози і розмір відшкодування упаковки препарату, а також сума доплати у тих випадках, коли вона необхідна.

Серед виробників лікарських засобів представлені фармацевтичні виробники України, Словенії, Німеччини, Угорщини, Індії, Туреччини, Ізраїля, Греції, Франції, Мальти, Польщі, Іспанії, Ірландії, Фінляндії.

З повним Реєстром лікарських засобів, що беруть участь в програмі "Доступні ліки", можна ознайомитися тут: 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах