Рекет як у 90-ті: стали відомі подробиці затримання майора поліції у Львові

фото: npu.gov.ua

фото: npu.gov.ua

Події
06 квiтня 2017 09:22

34-річного співробітника керівної ланки поліції Львова затримали під час спільних заходів працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України та прокуратури області. У ході обшуку в будинку поліцейського виявлено значну суму готівки у вітчизняній та іноземній валюті, повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Рекет як у 90-ті: стали відомі подробиці затримання майора поліції у Львові фото

За інформацією, отриманою оперативниками внутрішньої безпеки поліції, стало відомо про факти протиправної діяльності одного із заступників начальника Сихівського відділу львівської поліції.

У ході перевірки правоохоронці встановили, що посадовець систематично вимагає гроші з місцевих підприємців за невтручання у їхні бізнесові справи. З кожної торгової "точки" майор поліції отримував щомісячно по 500 гривень.

Рекет як у 90-ті: стали відомі подробиці затримання майора поліції у Львові фото 1

За фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою слідчі прокуратури Львівської області розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Рекет як у 90-ті: стали відомі подробиці затримання майора поліції у Львові фото 2

Правоохоронці задокументували два епізоди отримання хабарів майором поліції у розмірі 2 та 2,5 тисяч гривень. Під час одержання останньої суми його затримали на одному з проспектів Львова працівники УВБ та обласної прокуратури. Кошти у затриманого вилучили, а крім цього провели за місцем його мешкання санкціонований обшук. У власному будинку посадовець зберігав 60 тисяч гривень та 3,4 тисячі євро.

Рекет як у 90-ті: стали відомі подробиці затримання майора поліції у Львові фото 3

На теперішній час поліцейського затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Сьогодні Львівський портал повідомляв, що на поборах із підприємців затримали заступника начальника Сихівського райвідділу поліції Львова.

Фото: npu.gov.ua

Дивись ще:

Готуй гаманець: у комунальних платіжках львів'ян чекає ще один сюрприз 

До Великодня: вулицями Львова їздитимуть оновлені трамваї і тролейбуси

Безкоштовно: львів’ян кличуть на День відкритих дверей в ботанічний сад 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах