Вмикатимуться із наближенням перехожого: "розумні ліхтарі" "слідкуватимуть" за львів’янами

фото з сайту Львівські новини

фото з сайту Львівські новини

Події
06 квiтня 2017 09:52

Із наближенням перехожого вони вмикатимуться на повну потужність, а досить людині відійти – світло лапм згасатиме до половини яскравості. Які ще новації очікують любителів нічних прогулянок уже цього року, дізнавались Ulvovi.info.

У "Львівсвітло" визнають – впровадження "розумного освітлення" на вулицях міста має на меті скорочення споживання електроенергії. Адже витрати на "заправку" вуличних ліхтарів цьогоріч зростуть із майже 22 до 35 мільйонів гривень. Відтак, під час наради у ратуші було запропоновано два варіанти економії. Перший – це встановлення датчиків руху, які дозволять регулювати яскравість освітлення на локальних ділянках. Другий – запровадження трьох змін роботи вуличних ліхтарів, що увечері та вранці працюватимуть на всі 100%, а вночі – всього на 60%.

На думку О. Лазуткіна, директора ЛКП "Львівсвітло", таке нововведення дозволить економити близько 30-40% електроенергії. Якби його вдалось запровадити по всьому Львову, вуличне освітлення вимагало б удвічі менше іскристого ресурсу. Витрати на модернізацію ліхтарів за такої економії мали б окупитись упродовж двох з половиною – трьох років. Наразі ж вирішують, який саме мікрорайон першим прикрасять "розумні ліхтарі" із LED-лампами. Очевидно, що це буде або "Розумний район" на свулиці Науковій або "Зелений район" в Рясне-2".

Відтак, вирушаючи на вечірню прогулянку містом, слід бути готовим, що невдовзі спалах світла "розумного", але геть не романтичного ліхтаря зможе змінити хід побачення.

Дивись ще:

Готуй гаманець: у комунальних платіжках львів'ян чекає ще один сюрприз 

До Великодня: вулицями Львова їздитимуть оновлені трамваї і тролейбуси

Обережно: на Львівщині орудують рієлтори-шахраї 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах