Дізнайся чому: львівські ЦНАПи припинили видачу паспортів

фото з сайту Моя Вінниця

фото з сайту Моя Вінниця

Події
10 квiтня 2017 13:07

Через технічні проблеми у львівських Центрах надання адмінпослуг припинили видачу українських та закордонних паспортів на незвиначений термін, повідомила під час брифінгу 10 березня  директорка департаменту адміністративних послуг ЛМР Валентина Бартошик.

"З 17:00 п’ятниці ЦНАПи Львова припинили надання послуги оформлення паспортів громадянина України та закордонних паспортів. Станом на понеділок ситуація не вирішена, робочі станції у ЦНАПах не працюють через технічні проблеми, а підрядник – фірма "Оріон" – не виходить на зв'язок", – сказала Валентина Бартошик і додала, що щодня в кожному з шести львівських ЦНАПів обслуговували близько 35 мешканців, які подавали документи на отримання паспорту.

Разом з тим, у міськраді не знають, коли вдасться відновити оформлення паспортів у ЦНАПах. Щойно у ЦНАПах відновлять видачу паспортів, мешканців, які записали в електронну чергу, запишуть на інші робочі дні.

Про відновлення видачі паспортів у ЦНАПах повідомлять на офіційному сайті ЛМР, на Facebook-сторінці Центру надання адмінпослуг та на "гарячій лінії" міста.

Наразі паспорти можна оформити лише у територіальних підрозділах Державної міграційної служби. Крім того, за словами Валентини Бартошик, львів’яни, які вже подали документи на виготовлення паспортів, але не встигли їх отримати, отримають паспорти у ДМС.

Як інформував ZAXID.NET, 6 квітня Європарламент схвалив безвіз з Україною і в той же день сервіси по оформленню документів припинили  роботу, частково через ажіотаж на біометричні паспорти, який потрібні будуть для безвізового в'їзду в ЄС, а також слідчих дій, що проводяться силовиками.

У ДП "Документ"  повідомили, що паспортні центри не працювали через вилучення СБУ серверів в телекомунікаційних компаніях. В свою чергу, в СБУ заявили, що виявили несанкціонований доступ до мережі Державної міграційної служби.

7 квітня сервіси Державної міграційної служби відновили свою роботу, а 9 квітня видачу паспортів знову припинили.

Дивись ще:

Збирай валізи: куди українці можуть їхати без віз у 2017-му році

Львів'янину на замітку: як одержати закордонний паспорт в ЦНАП

Біометричні паспорти у Львові: як, де і за скільки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах