На замітку батькам: у Львові по-новому формуватимуть групи у дитсадках

фото з сайту Архангельские известия

фото з сайту Архангельские известия

Події
10 квiтня 2017 15:33

У Львові діє допрацьована електронна система реєстрації до дитячого навчального закладу. Рішення про зарахування, чи незарахування дитини в садочок відтепер приймає не директор закладу, а автоматизована система. Про основні нюанси та правила онлайн-реєстрації розповідає головна спеціалістка з питань дошкільної освіти ЛМР Наталія Клочко.


Як зареєструвати дитину?


Для того, щоб зареєструвати дитину, батькам потрібно зайти на сайт edu.smart.lviv.ua. та обрати функцію "Зареєструвати". Спочатку слід створити свій власний кабінет. Він вимагає вказати електронну адресу, номер мобільного телефону, прізвище, ім’я, по батькові батька чи матері та їх належність до пільгової категорії. 

На замітку батькам: у Львові по-новому формуватимуть групи у дитсадках фото

До пільгових категорій належать: інваліди I-шої групи, учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, потерпілі від стихійного лиха, аварій, військовослужбовці Збройних сил України, учасники АТО, військовослужбовці Служби безпеки України, прокурори чи слідчі прокуратури, діти-інваліди, які не мають протипоказань до відвідування ДНЗ, діти внутрішньо переміщених та діти, які перебувають під опікою. Пільгові категорії складатимуть 20% від усіх місць.  

На замітку батькам: у Львові по-новому формуватимуть групи у дитсадках фото 1

Після того, як батьки зареєструються, слід натиснути кнопку "Зареєструвати дитину" та аналогічно заповнити бланк. Батькам варто бути уважними, оскільки уже було чимало випадків, коли дату народження дитини вносили, вписуючи її самостійно, коли день та рік народження дитини слід вибирати із календаря. 

Далі необхідно вказати серію та номер свідоцтва про народження. Наразі триває робота над тим, аби система розпізнавала також свідоцтва, видані в інших країнах. 

В останню чергу батьки вказують рік із бажаною датою зарахування дитини до навчального закладу.

Як показує практика, під час реєстрації, батьки часто не змінюють рік зарахування дитини до дошкільного закладу, залишаючи вказаний на сайті поточний рік. В такому разі дитина є в електронній системі, але система не може обрати її до жодної з груп. Рік потрібно коригувати, залежно від того, коли дитину хочуть віддати до дитячого садка.


З якого віку дітей можна віддавати до дитсадка?


На 1-ше вересня того року, коли дитина йтиме до дитячого садка, їй має виповнитись або два роки – це група раннього віку, або три роки – це молодша група. 


Як формуватимуть групи за оновленою системою?


Формування груп відбуватиметься відповідно до дати реєстрації та пріоритетності.  Під час реєстрації батьки виставляють за пріоритетом три дошкільні навчальні заклади, куди б хотіли віддати дитину.

Вже 11-го травня електронна система почне опрацьовувати дані. Орієнтовно упродовж 5-ти днів опрацьовуватиметься перша лінія. За наступні п'ять – система пропрацює  другу лінію, далі – третю.

Якщо дитина потрапить до бажаного дитячого садка за результатами опрацювання першої лінії, батькам автоматично буде надіслано повідомлення на електронну пошту, яку вони вказали у своїй заявці. Додатково про зарахування дитини повідомлятимуть за допомогою SMS.  

Якщо, через брак місця, дитина не потрапить до закладу, вказаного у першому пріоритеті, система за наступних кілька днів пропрацьовуватиме другу лінію та наступний садок. Про зарахування дитини знову ж таки повідомлять листом на електронну скриньку та через SMS-повідомлення.

Після зарахування дитини, всі наступні лінії та пріоритети анульовуються. В такий спосіб черга рухається. Дитина може бути влаштована лише до одного дошкільного закладу.

В разі, коли дитина не потрапила до жодного садка через брак місця, електронна заявка батьків буде перенесена на наступний навчальний рік. Їм не потрібно буде нічого робити.  


Коли мають сформувати групи?


Ясельні групи, які працюватимуть вже з 1-го вересня 2017-го року, розпочнуть набирати з 1-го червня. Згідно з положенням, набір до молодших груп стартує з 15-го серпня.


Як дізнатися, який ти в черзі?


Батьки можуть побачити це у своєму кабінеті. Під кожним дошкільним закладом, який вони обрали, написано слово  "положення" – це місце дитини в групі і кількість вільних місць. 

Джерело: tvoemisto.tv

Дивись ще:

З'явилися онлайн-мапи дитсадків та шкіл Львівщини

У Львові запрацювала нова електронна реєстрація дітей у дитсадки

Дізнайся: у яких львівських школах відновлять басейни

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах