Аварія на шахті "Степова": Геннадій Зубко розповів про причини вибуху

фото з сайту  Vzglyad.az

фото з сайту Vzglyad.az

Події
12 квiтня 2017 14:24

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на засіданні уряду прозвітував про причини вибуху на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля", повідомляє УНН.

Нагадаємо, Вибух в шахті на Львівщині: щонайменше вісім загиблих

Віце-прем’єр розповів, що урядова комісія з’ясувала низку фактів, які вказують на невідповідність будь-яких норм як охорони праці, використання устаткування, так практичних засобів, які перебували під час роботи шахти.

В першу чергу, за його словами, на шахті була відсутня дозвільна документація.

“Практично на 10 березня 2017 року була відсутня (документація – ред.) як на виконання робіт підвищеної безпеки, так і на роботу устаткування, які закінчилися ще 8 грудня 2016 року”, – сказав він.

Також, зазначив Г.Зубко, прийняття в експлуатацію 133 лави шахти, де відбувся вибух, пройшло без участі представників Держслужби з питань праці.

"В першу чергу була порушена схема, яка була затверджена Держпраці, про провітрювання шахти. І таким чином замість 473 кубів повітря в шахту поступало 156. Це означає, що недостатність провітрювання зумовило під собою виникнення і підвищення змісту метану, а також швидкості того повітря, яке було всередині. Це все було передумовою того вибуху, який стався", – наголосив він.

До того ж, за його словами, кабельна продукція, яка була в шахті, взагалі не відповідає нормативним правилам, і вона не могла бути застосована в шахті.

Віце-прем’єр зазначив, що шахтарі не знали, що стан метану підвищується, бо не спрацювали системи, які мали попередити і вимкнути енергозабезпечення шахти.

"Є підстави для того, щоб провести перевірку всіх шахт країни з зазначених вище питань, а також розробити заходи з недопущення подібних аварій на території України", – резюмував Г.Зубко.

Дивись ще:

Вибух на шахті Степова - фоторепортаж з місця трагедії

Стали відомі нові подробиці щодо трагедії на шахті

Офіційно: стала відома причина вибуху на шахті "Степова" 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах