Обережно: у Львові побільшало шахрайок-ворожок

Новина - Події - Обережно: у Львові побільшало шахрайок-ворожок

Новина - Події - Обережно: у Львові побільшало шахрайок-ворожок

Події
12 квiтня 2017 15:06

Вчора, 11 квітня, у Львові шахраї видурили у мешканців значні суми грошей та ювелірні вироби.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, у Сихівський відділ поліції 11 квітня за допомогою звернулась 60-річна львів’янка. Заявниця повідомила, що по вулиці Роксоляни у Львові до неї підійшла невідома жінка та, застосувавши гіпноз, заволоділа її грошима у сумі 23 тисячі гривень, 450 доларів США, 50 євро, а також золотим ланцюжком. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Правоохоронці встановлюють особу зловмисниці, проводяться слідчі дії.

У той самий день, 11 квітня у Франківський відділ поліції за допомогою звернулась 24-річна львів’янка. Заявниця повідомила, що близько 19.30 по вулиці Широкій у Львові до неї підійшла невідома жінка та заявила, що на неї наведено порчу. Аби зняти вроки, потерпіла віддала зловмисниці гроші у сумі чотири тисячі доларів США та золоті вироби. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Правоохоронці встановлюють особу зловмисниці, проводяться слідчі дії.

Правоохоронці вкотре попереджають – будьте уважними, спілкуючись з незнайомими людьми, особливо на вулиці. Керуйтесь здоровим глуздом та не вірте усьому, що вам розповідають, адже вашим співрозмовником може виявитись шахрай. Не повідомляйте незнайомцям ніяку інформацію про себе, не ведіть їх додому та завжди ретельно перевіряйте будь-яку інформацію, яку вам повідомляють. Пам’ятайте, досвідчені шахраї часто можуть бути хорошими "психологами" і вміють входити у довіру. Будьте обережні – у випадку, коли ви запідозрили, що хтось намагається вчинити щодо вас шахрайські дії, звертайтесь до правоохоронців.

Дивись ще:

Дали гроші: Львів оновить громадський транспорт

Дізнайся: які львівські школи увійшли до сотні кращих

Ніяких черг: в двох поліклініках Львова запрацювала електронна реєстрація пацієнтів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах