Історія життя: як безхатько на Львівщині став успішним бізнесменом

Новина - Події - Історія життя: як безхатько на Львівщині став успішним бізнесменом

Новина - Події - Історія життя: як безхатько на Львівщині став успішним бізнесменом

Події
18 квiтня 2017 12:03

Доля людини – в його власних руках, попри усі перешкоди і випробування долі. Це своїм прикладом довів безхатько зі Львівщини. Чоловік опинився на вулиці без документів та грошей, але зміг стати успішним бізнесменом, інформує "5 канал".

Норік Овакімян родом із Вірменії. Про себе розповідає: студентом перебрався до Львова, був успішним підприємцем. Два роки тому, коли йому було 53, опинився на вулиці. Розповідає: "Вкрали документи, гроші… Це було минуле, я його не хочу зачіпати".

За кілька місяців Норік потрапив до будинку для безхатьків. Там зустрів нових друзів-наставників, які дали йому шанс на нове життя. Священик – запропонував для проживання будинок із земельною ділянкою. Психолог Володимир Ковалевський – позичив гроші на започаткування бізнесу: "Я побачив, людина чесна, відповідальна і буде працювати… Я дав свої кошти, всього вийшло трошки більше за 60 тисяч".

За місяць чоловік самотужки збудував теплицю на 160 квадратних метрів . А всередині обладнав усе так, щоб вирощувати овочі. У теплицях ростуть цибуля, кінза, шпинат та рукола. Вирощене Норік продає на ринку, у магазини та ресторани. І хоча грошей поки що ледь вистачає на опалення теплиці, фермер-початківець мріє про розвиток бізнесу: "Хочемо ягідний сад зробити . Смородина, малина, порічка червона, біла, аґрус. Хочу ще посадити огірки, а в третій теплиці помідори"

Чоловік розповідає – городництво повернуло його до життя. У майбутньому хоче і сам давати шанс на нове життя іншим, хто, як і він свого часу, опинився на вулиці. "Коли сам пройшов цей шлях, я зрозумів, що таке вулиця . Що таке холод, що таке голод. Я буду дуже щасливий, якщо зможу чоловік 10-15 спасти життя", – каже Норік.

Дивись ще: 

Як це було: "поливаний понеділок" у Львові

Фоторепортаж: як львів’яни святкують Великдень у Шевченківському гаю

Народилась в сорочці: у Львові дитина випала з 5-го поверху

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах