Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок

Новина - Події - Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок

Новина - Події - Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок

Події
18 квiтня 2017 12:45

Холодна погода і не менш холодна вода не стали на заваді традиційним обливанням під ратушею. Цьогоріч Обливаний понеділок промочив до нитки біля півсотні молодих людей, хто спокусився на святкові веселощі. Під звуки сурми і вигуки ведучого, дві команди львів’ян перетворили площу Ринок на поле водних баталій. Ulvovi.info публікують найяскравіші кадри вчорашньої забави.

Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок фото

Захід, що мав на меті окультурити звичай обливання водою у перший понеділок після Великодня, організувала мерія міста. Пройшовши крізь водяні ворота на площі Галицькій, кожен мав змогу долучитись до змагання під ратушею. На час святкування (з 12.00 до 16.00) тут зупинили рух трамваїв, а за скоєнням "мокрого діла" споглядали патрульні поліцейські. Бадьора, нестримна і трохи ризикована гра не повинна була вийти за межі царства місцевого Нептуна.

Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок фото 1

Окрім статуї-фонтана, що цього дня заструменів не всередину, а назовні, присутнім дісталось і від Дарта Вейдена, і від численних незнайомців у костюмах-дощовиках. У хід пішли пляшки, відра і водяні пістолети. Всупереч давньому звичаю, коли  в Обливаний понеділок хлопці "очищають" дівчат, учора обливали всі усіх. За температури повітря +7 молодь не остерігалась промочити голову і ноги. Поруч із полем битви на них чекала Діана – фонтан, біля якого розгорнули кімнату для обігріву.

Зважаючи на погоду, забава мала менший розмах, аніж торік. Проте градус емоцій мало не закип’ятив воду у фонтанах довкола ратуші. Випустивши пару в організованих водних боях, молодь розійшлась уже без думки обливати випадкових перехожих.

Водяні ворота та Дарт Вейдер з водометом: як у Львові святкували обливаний понеділок фото 2Святковий захід, на який Львіводоканал виділив біля 10 кубів холодної води, зігрів місто веселощами.

Дивись ще: 

Як це було: "поливаний понеділок" у Львові

Фоторепортаж: як львів’яни святкують Великдень у Шевченківському гаю

Народилась в сорочці: у Львові дитина випала з 5-го поверху

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах