"Скандальний фестиваль": понад 90% львів'ян за проведення Alfa Jazz Fest

фото з сайту Радіо Максимум

фото з сайту Радіо Максимум

Події
26 квiтня 2017 17:10

90,4% львів’ян вважають, що доцільно проводити Alfa Jazz Fest у Львові у 2017 році. Такими є результати опитування мешканців Львова, оприлюднені соціологічною агенцією "Фама" 26 квітня.

За даними соціологів, 52,5% опитаних львів’ян планують відвідати заходи цьогорічного фестивалю. 49,1% опитаних відвідували Alfa Jazz Fest у попередні роки, а 21,9% з них купували квиток на заходи фестивалю.

У межах опитування респонденти також оцінювали роль Alfa Jazz Fest у житті міста. Згідно з результатами "Проведення щорічного міжнародного фестивалю Alfa Jazz Fest у Львові допомагає...":

розвивати культурну сферу міста – 92,4%

підвищити туристичну привабливість Львова – 91,3%

підвищувати міжнародний імідж нашої країни – 81,4%

залученню іноземних інвестицій – 72,8.

подолати теперішню кризу – 37,9%

переконатись / впевнитись у загальнонаціональній підтримці – 52,4%

продемонструвати, що світ підтримує Україну – 61,4%

Дослідження проводилось шляхом опитування впродовж 12-14 квітня 2017 року соціологічною агенцією "Фама" у Львові. Було опитано 800 респондентів віком від 18 до 60 років, яким було відомо про проведення міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest у місті (детальніше про методологію).

Alfa Jazz Fest – міжнародний джазовий фестиваль, який щорічно проходить у Львові наприкінці червня. Перший фестиваль відбувся в 2011 році. Щорічно фестиваль відвідує близько 70 тисяч гостей з України та іноземних країн. Минулого року Alfa Jazz Fest був визнаний британським виданням The Guardian одним з найкращих джазових фестивалів Європи.

Цього року Alfa Jazz Fest пройде 24-27 червня трьох концертних майданчиках у Львові. Раніше організатори уже оголосили список хедлайнерів  фестивалю.

Нагадаємо, головним спонсором Alfa Jazz Fest є "Альфа-банк" з російським капіталом. Цього року він також профінансує фестиваль. Через це активісти Економічного бойкотного руху оголосили  про створення "Штабу протидії Alfa Jazz Fest" у Львові та обіцяють акції протесту під час фестивалю.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Все про джаз: інтерв'ю з організаторами Alfa Jazz Fest

Чи вдасться домовитись: організатори Alfa Jazz Fest ведуть перемовини з "бойкотунами" фестивалю

200 музикантів з 15 країн: яким буде Alfa Jazz Fest 2017

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах