Телефоном або скайпом: викликів медиків додому у Львові більше не буде

фото з сайту Високий замок

фото з сайту Високий замок

Події
03 травня 2017 09:33

Три години для прийому пацієнтів, а три години – для виїздів на виклики. Невдовзі така схема роботи медиків припиниться. Лікарі не їздитимуть до пацієнтів.Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб: "Зараз виїзди ще не скасовані. Та є така пропозиція, як і в усьому цивілізованому світі, щоб лікарі на виклики не ходили. Такі зміни надають автономію лікарю і медичному закладові". 

Консультувати пацієнтів лікарі зможуть дистанційно, визначаючи регламент самостійно. "Вони перестають бути залежними від встановлених у радянський час регламентів. Якщо пацієнтові необхідно приділити сорок хвилин, то саме стільки приділяють, якщо ж достатньо однієї хвилини, то буде стільки. А, якщо нема потреби щоразу оглядати, то лікар може проконсультувати хворого телефоном чи через скайп – це вже залежить, як пацієнт і лікар між собою домовляться. Я проти того, щоб сімейні лікарі ходили на виклик", – сказав Володимир Зуб. 

Нагадаємо, в рамках медичної реформи пацієнти можуть самостійно обирати собі сімейного лікаря. У МОЗ пропагують принцип "гроші ходять за пацієнтом", відтак зарплата лікарів залежатиме від їхнього навантаження. До одного лікаря можуть прикріпитися до двох тисяч пацієнтів. 

Дивись ще:

Обрив тромбу: у Львові раптово помер львівський голова ГО "Допоможи фронту" Богдан Дідич

"Лікарі стоятимуть у черзі за пацієнтами" 

Рідко викликає "швидку" та не довіряє вакцинам: портрет львівського пацієнта

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах