Візуалізація: на Новому Львові буде житловий квартал і сквер

Новина - Події - Візуалізація: на Новому Львові буде житловий квартал і сквер

Новина - Події - Візуалізація: на Новому Львові буде житловий квартал і сквер

Події
11 травня 2017 15:01

Детальний план кварталу представлять на громадських слуханнях 15-го травня. Проект розроблений на територію між вулицями Луганською, Тернопільською, професора Буйка та Панаса Мирного.

"Планується забудова старих промислових об’єктів, які вже не діють або поділені на малі підприємства чи склади. Також там є занедбана територія з самовільною балкою", — розповіла Tvoemisto.tv співавторка проекту, архітекторка "Містопроекту" Лілія Людкевич. Частину промислових приміщень переобладнають під об'єкти громадського призначення. Які саме об'єкти для цього оберуть — ще вирішують.

Візуалізація: на Новому Львові буде житловий квартал і сквер фото

Територія, охоплена детальним планом. Вигляд з карт Google Earth

Загалом йдеться про 1100 квартир приблизно для 3600 осіб. Основна забудова розрахована на 6-10 поверхів, але передбачаються і 16-типоверхівки.

На території кварталу також мають збудувати два дошкільних заклади: дитячий садок та групу неповного дня. "Їх місткість ще не прораховували, але вони би мали забезпечити потреби цього кварталу. Поруч, на території колишнього "Полярону" пропонують розмістити школу. Ці два детальні плани розглядаються як комплексна територія, оскільки вони межують по вулиці Тернопільській. Відповідно, так само там розмістять кілька дошкільних закладів, спортивні споруди на території школи", — розповіла архітекторка.

Візуалізація: на Новому Львові буде житловий квартал і сквер фото 1

За планом від вул. Панаса Мирного до зеленої зони вул. Луганської простягатиметься пішохідна алея і в перспективі сквер. "Проект передбачає наземний пішохідно-велосипедний міст в районі вул. Тернопільської через вул. Луганську і залізницю, щоби поєднати пішохідно-велосипедний рух від Українського католицького університету і далі до центру міста саме через алею по Тернопільській. Там є досить широкі червоні лінії — 40 метрів, і це дозволяє зробити пішохідну алею", — повідомила Лілія Людкевич.

Організацію простору на цій території ускладнюють лінії електропередач, адже поруч розташована ТЕЦ.  

Детальний план території між вулицями Луганською, Тернопільською, професора Буйка та Панаса Мирного 15-го травня представлять на громадських слуханнях. Вони відбудуться у приміщенні школи №69 (вул. Запорізька, 20) о 18.00. Пропозиції приймають до 19 травня у відділі громадського партнерства управління "Секретаріат ради" через Центр надання адміністративних послуг за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, тел. 032 297 57 63. Ознайомитися з планом можна на сайті ЛМР

Зміни до детального плану території між вулицями Луганська, Угорська, Тернопільська та проспектом Червоної Калини, що охоплює територію колишнього заводу "Полярон", тільки готуються для винесення на громадські слухання.

Дивись ще: 

Скільки "коштує" посада медсестри: у Львові за хабар затримали головного лікаря

Водіям на замітку: які вулиці ремонтуватимуть у Львові

Привіт, ЄС: стало відомо, коли остаточно затвердять безвіз для України

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах