Бережіть здоров’я: у Львові встановлять пункти безкоштовного вимірювання тиску

Новина - Події - Бережіть здоров’я: у Львові встановлять пункти безкоштовного вимірювання тиску

Новина - Події - Бережіть здоров’я: у Львові встановлять пункти безкоштовного вимірювання тиску

Події
15 травня 2017 14:11

Львів’ян закликають виміряти тиск, щоб зберегти своє здоров’я. Вже одинадцять років поспіль управління охорони здоров’я міста проводить травневу акцію з вимірювання артеріального тиску серед містян, щоб профілактувати і на ранніх стадіях виявляти артеріальну гіпертензію (АГ), запобігаючи її ускладненням. Адже, за статистикою, у Львові від підвищеного тиску страждає майже 30% населення, хоча насправді таких людей значно більше. Цьогоріч "Дні профілактики і раннього виявлення артеріальної гіпертензії" триватимуть з 15 до 19 травня. Цьогоріч виміряли свій тиск у пункті-наметі і львів’яни-призери Чемпіонату Європи з карате 2017 року. Про це інформують у ЛМР.

"За статистикою, у Львові 30% дорослого населення має підвищений тиск. Якщо довіряти світовим дослідженням, то, як правило, 50% популяції завжди має підвищені показники артеріального тиску. Але 20% про це навіть не знають, а з цих 30% що знають, половина не вживають жодних заходів: не змінюють спосіб життя, не звертаються до лікаря. Тому мета нашої профілактичної акції – це вчерговий раз нагадати львів’янам, що своє здоров’я треба берегти", – розповідає Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

Вже традиційно, в найбільш людних локаціях міста, а це: пл. Ринок, просп. Шевченка, просп. Свободи, вул. Широка, просп. Чорновола та просп. Червоної Калини розташовані медичні пункти-намети, в яких кожен охочий може виміряти артеріальний тиск. Цього року додаткові намети будуть встановлені на вул. Університетській, вул. Бандери та вул. Пасічній. У акції, як і кожного року, братимуть участь волонтери – студенти Львівського державного медичного коледжу ім. А.Крупинського. Окрім інформації про показники тиску, в наметах можна отримати санпросвітні матеріали щодо профілактики гіпертонічної хвороби та її важких ускладнень – інфаркту та інсульту. Окрім пунктів-наметів, кожний мешканець має змогу виміряти артеріальний тиск і у міських поліклініках та лікарнях, де також розміщені пункти вимірювання тиску. Пацієнти з підвищеним тиском отримують консультації фахівців та необхідні додаткові обстеження.

"Типових симптомів на початках захворювання немає, і єдиним таким симптомом є саме підвищений артеріальний тиск, тому кожній людині раз в рік потрібно вимірювати тиск.  А вже коли хвороба прогресує, то уражуються судини і симптоми є такими:  біль і шум в голові, болі в ділянці серця, зниження зору.

Щороку близько 100 тисяч людей вимірюють артеріальний тиск. За 10 років це вже більше 1 мільйона. І за 10 років ми виявили понад 33 тисячі людей, які не знали, що мають підвищений артеріальний тиск", – зазначає Валентина Коваль, головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я ЛМР з кардіології.

Дивись ще: 

Вщент: на Львівщині через ДТП дві автівки злетіли з траси

Екскурсії, мистецькі вечори, презентації: що цікавого буде у Львові на День музеїв

Деякі малювали самі: у Львові затвердили експериментальні дорожні знаки

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах