Львів'янину на замітку: навіщо потрібен біометричний паспорт та як його оформити

фото з сайту Domik.ua

фото з сайту Domik.ua

Події
16 травня 2017 09:50

Біометричний закордонний паспорт дійсний протягом 10 років – як і паспорт старого зразка. Як інформує портал Відкрий Європу, основна відмінність біометричного паспорта від документа старого зразка – наявність електронного чіпа, де записані оцифрована фотографія, відбитки пальців та підпис власника паспорта в електронній формі.

У низці випадків паспорти оформлюють без "пальчиків" і без підпису (зокрема, для дітей і для тих, хто фізіологічно не може здати відбитки). Паспорт при цьому не втрачає статусу біометричного і так само дає право користування безвізом.

Важливо! Біометричний закордонний паспорт, з яким мандрівник в'їжджає до ЄС, повинен бути дійсний не менше 3 місяців після запланованого повернення додому.

Міняти старий паспорт на біометричний чи ні – кожен вирішує сам. Обов'язкової вимоги замінити звичайний закордонний паспорт на біометричний не існує. Ті, у кого є закордонний паспорт старого зразка, можуть продовжувати їздити до ЄС за чинною візою до закінчення терміну її дії, а потім знову звертатися до консульств по нові візи. Ви також можете оформити новий закордонний паспорт, залишивши у себе старий.

Отримати біометричний закордонний паспорт можна в будь-якому з підрозділів Державної міграційної служби України, в Центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс", а також у ЦНАПах.

Детальну інформацію про правила оформлення біометричних закордонних паспортів та інформацію, яку вони містять, можна отримати на офіційному сайті Державної міграційної служби України. На ньому ж можна знайти список необхідних документів і вартість оформлення паспорта.

Дивись ще:

Біометричні паспорти у Львові: як, де і за скільки

Новий сервіс: за оформлення паспортів львів’яни можуть платити онлайн

3 способи: як у Львові зареєструватись у електронну чергу за ID-паспортом

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах