Від сьогодні: в Україні набув чинності указ про блокування Вконтакте, Яндексу та Mail.Ru

фото з сайту Українські Новини

фото з сайту Українські Новини

Події
17 травня 2017 10:32

17 травня набув чинності указ президента Петра Порошенка про блокування в інтернеті Яндекса і російських соціальних мереж. Указ президента опубліковано в газеті "Урядовий кур’єр".

"Механізм блокування доступу до російських інформаційних ресурсів в iнтернеті Yandex, соцмереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", заборони використання бухгалтерського програмного продукту 1С доручено опрацювати уряду та СБУ за участі Нацбанку", – йдеться у повідомленні.

Передбачається застосування санкцій до фізичних осіб, причетних до нелегітимних виборів до Держдуми РФ на тимчасово окупованій території Криму та Севастополя; до юридичних осіб України, розташованих на цих територіях, у зв’язку з підтвердженням незаконної перереєстрації за російським законодавством.

Окрім того, обмеження застосовуються до фізичних осіб — громадян РФ, причетних до незаконного переслідування й протиправних дій щодо громадян України; до юросіб РФ, діяльність яких загрожує інформаційній та кібернетичній безпеці України.

Як повідомила "Українська правда", раніше один з найбільших інтернет-провайдерів компанія Тріолан повідомила, що поки не знає, як технічно реалізувати рішення про санкції.

В Інтернет-асоціації України заявляють, що здійснення блокування російських сайтів українськими провайдерами поки технічно неможливо. Там вважають, що для реалізації рішення про санкції провайдерам потрібно час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміна топології мережі.

До цього "Укртелеком" повідомив, що вже почав виконувати указ президента про санкції проти російських соцмереж та інтернет-ресурсів.

Інтернет-провайдер "Ланет" заявив, що може протягом декількох хвилин заблокувати сайти, які потрапили під дію санкцій.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування інтернет-провайдерами терміном на три роки доступу до соцмереж "ВКонтакті" і "Однокласники", а також до російської пошукової системи "Яндекс".

Пункти указу також зачіпають і українські структури цих компаній. Доступ повинен бути заблокований до 1 червня.

Санкції також введені проти російських антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" та "Доктор Веб" і до їхніх українських підрозділів.

Також під санкції потрапили відомі в Україні російські IT-компанії, серед них – "1С" та ABBYY та їхні українські структури.

Дивись ще:

Санкції: в Україні заборонили "ВКонтакте", "Одноклассники" та "Яндекс"

Как с этим бороться: чем грозит украинским пользователям блокировка российских сайтов

Власти назначили ответственных за разработку механизма блокировки российских сайтов

Очень жаль: Яндекс, Mail.ru и VK дали официальный ответ о блокировке своих сервисов

Порошенко высказался о своем решении и рассказал, почему пользовался "Вконтакте"

Все серьезно: стало известно, когда вступит в силу указ о блокировке российских сайтов

Первый пошел: "Укртелеком" начал работу по блокировке российских сайтов

На сайте президента появилась петиция с призывом отменить запрет VK. Но подписать ее не получится

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах