Львів'яни відзначають свято Святого духа: що можна і чого не варто робити сьогодні

фото з сайту inFocus247

фото з сайту inFocus247

Події
05 червня 2017 12:47

5 червня 2017 року, на наступний день після свята Святої Трійці (П’ятидесятниці), Православна Церква відзначає день Святого Духа. Свято православні також іменують Духів день. Збереглися й інші його назви: Іменини Землі, Земля-іменинниця, Проводи русалок, Іван-да-Марія, Русальница. 

Згідно з повір’ям, увечері на Трійцю з небес сходить Святий Дух, який освячує і благословляє землю і все, що на ній росте. У храмах у цей день проходять служби в честь Пресвятого і Животворящого Духа, який наповнює душу добротою, любов’ю, радістю, вірою і терпінням.


Що потрібно робити в День Святого Духа?


В День Святого Духа віруючі відвідують церкву, щоб помолитися за померлих родичів і знайомих. Після храму відвідують кладовище, щоб прикрасити гілками берези могили. Там також влаштовували трапезу. А ввечері вся родина збиралася за столом.

Також, в цей день рекомендується збирати цілющі трави. Згідно з повір’ями, вони наповнені в Духів день особливою силою і здатні також вилікувати. Трави освячували в церкві і зберігали цілий рік.


Що не можна робити в День Святого духа?


Вважається, що в Духів день не можна турбувати землю і виконувати роботи в саду і городі. Не рекомендується копати землю, саджати рослини, полоти грядки, виконувати будь-які роботи, що порушують цілісність земного покриву. З давніх часів збереглося повір’я, що це може нашкодити майбутньому врожаю. Також в цей день не можна шити, фарбувати, прати, прибирати. Не варто в цей день заготовлювати березові віники.

Легенди свідчать про те, що в цей день входить на землю вся нечисть, особливо весело граються русалки – водяні, польові, лісові – і поодинці ходити в такі місця не варто, інакше русалки залоскочуть до смерті.

Джерело: Українські новини

Дивись ще:

ТОП 10 баз відпочинку, куди можна поїхати зі Львова (частина друга)

Воркшопи, екскурсії, фотовиставки: львів'ян запрошують на відкриття майстерні міста

Готуй гаманець: скільки зараз коштує відпочинок на озерах біля Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах