Обережно: у парках Львова виявили паразитів

Новина - Події - Обережно: у парках Львова виявили паразитів

Новина - Події - Обережно: у парках Львова виявили паразитів

Події
12 червня 2017 17:45

Львівські парки перевіряють на наявність в грунті та песку на дитячих майданчиках яєць токсокар. Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

У зв’язку з тим, що за останні роки реєструється захворюваность на токсокароз серед населення Львівської області ( 2015 рік – 21 випадок ; 2016 рік – 16 випадків, поточний період 2017 року вже 9 випадків), фахівці паразитологічної лабораторії ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України” розпочали моніторинг грунту-піску на дитячих майданчиках паркових зон м. Львова.

В травні моніторингові дослідження були проведені у парках "Левандівський", "Личаківський", "Погулянка". За результатами досліджень в парку "Левандівський" та лісопарку "Погулянка" виявлено забруднення грунту збудниками паразитарних захворювань (з 15 відібраних проб, у двох виявлені яйця токсокар).

Токсокароз — геогельмінтоз, основним джерелом хвороби є собаки (рідше коти), які забруднюють ґрунт яйцями токсокар. Найчастіше заражаються діти підчас ігор в піску або контакту із собакою. Симптоми хвороби проявляються лихоманкою, ураженням легенів (бронхіти, пневмонії, астматичний стан), печінки. У дітей спостерігаються приступи нічного кашлю, ядуха, астматичне дихання, підвищена дратівливість, поганий сон. У деяких людей токсокароз протікає з ознаками кишкової інфекції – болі в животі, блювота, пронос, метеоризм.

Дивись ще: 

Визнали придатними: в яких львівських озерах можна купатися

Готуйся до мандрівки: з львівського аеропорту полетів прямий рейс до Польщі

Собачий "тато": львів'янин рятує демобілізованих собак від смерті

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах