За махінацій з грошима: заарештовано директора одного з найбільших перевізників сміття у Львові

Новина - Події - За махінацій з грошима: заарештовано директора одного з найбільших перевізників сміття у Львові

Новина - Події - За махінацій з грошима: заарештовано директора одного з найбільших перевізників сміття у Львові

Події
14 червня 2017 12:47

У середу, 14 червня, суд обрав запобіжний захід директору АВE Львів Юрію Грибану – два місяці під вартою або внесення застави 480 тисяч гривень. Про це ZAXID.NET стало відомо під час засідання Галицького районного суду Львова.

Суд звинувачує Юрія Грибана заволодінні коштами міського бюджету Львова у особливо великих розмірах. Йдеться про кошти, які місто платить приватним компаніям, з якими укладені угоди, за вивіз сміття. Прокуратура вимагала заставу у 10 млн грн, але суддя визначила розмір застави у 480 тис. грн.

"Підозрюється у заволодінні коштами з міського бюджету, які були призначені для відшкодування додаткових витрат на перевезення та захоронення ТПВ. Він підозрюється за ч. 4 ст. 191 ККУ. У зв’язку з тим, що він фактично заволодів коштами з міського бюджету на суму 600 тис. грн. Крім цього, особа підозрюється у вчиненні закінченого замаху на заволодіння бюджетними коштами призначеними на перевезення та захоронення ТПВ на суму понад 9 млн грн", – прокурорка Христина Олійник.

У коментарі ZAXID.NET вона уточнила, що фіктивне підприємство, з яким АВЕ Львів укладало договори на захоронення сміття, немає ні свого полігону, ні працівників і відповідно не може здійснювати діяльність, пов’язану з захороненням сміття.

Як зазначив Юрій Грибан під час засідання, з рішенням суду він не погоджується. Необхідної суми для сплати застави він не має, можливо проситиме кошти у родичів.

Нагадаємо, у понеділок, 12 червня, під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій Юрій Грибан, заявив, що компанія тимчасово припиняє вивозити сміття зі Львова. Йдеться приблизно про третину сміттєвих маданчиків на території міста.

За інформацією прокуратури Львівської області, директор АВЕ Львів є причетним до заснування фіктивної фірми у Дніпрі, яка мала надавати АВЕ Львів послуги з захоронення сміття. Однак не мала свого полігону і відповідно можливості захороню вати відходи. Директором цього підприємства був чоловік, який за 2 тис. грн погодився зареєструвати на себе фірму.

Під час допитів, за даними прокуратури, чоловік розповів слідчим, що Юрій Грибан був присутній під час реєстрації підприємства та мав при собі печатку фірми. За його словами, згодом цю печатку він, ймовірно, забрав із собою.

Дивись ще: 

Схема: від сьогодні перекрито рух на частині проспекту Червоної Калини

Дивись: Рясне-1 з’єднають з Левандівкою новою дорогою

Згорів живцем: у Львові сталася пожежа в багатоповерхівці

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах