Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників

фото з сайту portal.lviv.ua

фото з сайту portal.lviv.ua

Події
26 червня 2017 11:41

На базі ІТ-парку, який почнуть будувати у Львові восени , створять університет, де можна буде навчатися у сфері інноваційних технологій. Про це під час презентації проекту парку 24 червня повідомили його ініціатори, повідомляє Львівський портал.

ІТ Park стане платформою, де студенти зможуть взаємодіяти із науковцями та досвідченими IT-фахівцями.

На базі кампусу будуть розташовані технічні лабораторії, бібліотеки, ко-воркінги та публічні зони, де студенти зможуть навчатись та відвідувавти воркшопи.
Також студенти матимуть доступ до спорт-клубів, кафетеріїв та усіх сервісів, які будуть на території парку.

"Це можуть бути і бакалаврські, і магістерські програми. Як правило, в ІТ-секторі , коли йде мова про магістерські програми, то хотілося би, щоб приходили туди люди, які вже мали працю в цій сфері, які би краще розуміли, навіщо їм це потрібно і мали конкретні цілі. Але, все ж таки, щоб творилося креативне мислення, треба починати з бакалаврського рівня", – вважає перший віце-ректор УКУ Тарас Добко.

Цієї осені у Львові стартує будівництво величезного ІТ-парку, першу фазу якого планують завершити через 2,5 роки. Про це 24 червня під час презентації проекту повідомили його ініціатори.

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото

ІТ Park розміщуватиметься у квадраті між вулицями Стрийська, Чмоли, Луганською та Козельницька та займатиме площу 10 га. За словами голови наглядової ради Львівського ІТ-кластеру Андрія Павліва, у ІТ-парку зосередять роботу на будівництві офісних приміщень для компаній та на інфраструктурі. Для того, аби визначити, яким би в ідеалі мав бути ІТ-парк, експерти провели дослідження.

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото 1

"Рік тому все почалося з ідеї, чому нам би це не зробити. Ми знаємо своїх клієнтів, ми розуміємо ті, компанії, які є у нас в кластері – їх 65. Ми розуміємо їхні потреби,а також потреби наших працівників.  Ми зробили дослідження, і воно показало, яким цей ІТ-парк має бути. Там повинні бути певні інфраструктурні об’єкти. Однією із місій кластеру є розвиток освіти. Тому на першому місці в цьому ІТ-парку у нас стоїть університет, крім того, що там є офіси компаній", – зазначив він.

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото 2

Окрім університету територія ІТ-парку складатиметься із:

Шести восьмиповерхових офісних будинків;

Двох бізнес-центрів (22 і 12 поверхів);

Торгового центру з фітнес-центром;

Дитячого садка;

Паркігнів;

Готелю;

Амфітеатру під відкритим небом;

Зони рекреації.

Як повідомила інвестиційний менеджер проекту Ольга Мандзюк, перша фаза будівництва стартує восени.

"Перший трактор сюди приїде восени, і ми розпочнемо підготовчі роботи. Проект складається з двох фаз. Наша основна мета – не ділити його на дуже багато фаз. ІТ-компанії мають одразу отримати 6 восьмиповерхових будівель, які мають загальну орендну площу близько 70 тис. кв. м, мультифункціональний центр, який включатиме сервіс, індивідуальну зону, шопінг, великий фітнес-зал та дитячий садочок. І, звичайно, елемент, без якого ми не обійдемося, це університет з лабораторіями. Тому це все має бути у першій фазі, час будівництва якої приблизно 2,5 роки", – повідомила вона.

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото 3

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото 4

"Друга фаза наступить дуже скоро. Практично усі площі орендні офісних приміщень вже зайняті. Термін будівництва проекту – від 5 до 6 років", – анонсувала О. Мандзюк.

Вартість будівництва  першої фази – 95 млн доларів. Джерело фінансування ініціатори проекту шукають у європейських банках.

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото 5

Серед питань, які ще доведеться вирішити керівникам проекту, знесення житлового будинку на території, яку планується зробити частиною парку.

"Це питання, яке ми будемо обговорювати з жителями. Скоріш за все, буде така процедура, як і завжди відбувається. Під великий проект треба буде житловий будинок  викупити і відселити людей. Щодо зеленого господарства, яке є на цій території, воно належить нам", – зазначив інвестор та девелопер Innovation District Park Володимир Женчак.

Престижна професія: у Львові збудують університет для ІТішників фото 6

Дивись ще:

Нова програма: у львівських школах третім уроком фізкультури стане певний вид спорту

Від 715 гривень: зі Львова відкривають ще один авіарейс до Польщі

Добра справа: у Львові реставрують найстарішу церкву

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах