"Поховання конкуренції": львівський туристичний альянс зробив заяву щодо скандалу з Ryanair

Новина - Події - "Поховання конкуренції": львівський туристичний альянс зробив заяву щодо скандалу з Ryanair

Новина - Події - "Поховання конкуренції": львівський туристичний альянс зробив заяву щодо скандалу з Ryanair

Події
11 липня 2017 14:33

Львівський туристичний альянс зробив офіційну заяву з приводу зриву домовленостей з лоукост-перевізником Ryanair. Львівські ресторатори та готельєри закликають центральну владу вплинути на ситуацію.

Після підписання офіційного договору між Львівським аеропортом і компанією Ryanair щодо здійснення перевезень за 7 новими маршрутами, Львівський туристичний альянс спільно з Львівською міськрадою вперше за часи незалежності України запропонували створення "Фонду на підтримку авіаперевезень". Фонд мав акумулювати кошти, які можна було б використовувати у переговорах з авіакомпаніями, щоб стимулювати їх відкривати нові бюджетні авіарейси або збільшувати їхню кількість. Наповнюватися фонд мав за принципом 50/50 за рахунок місцевих бізнесменів і міського бюджету. Зрозуміло, що найбільше зацікавлені у приході Ryanair львівські готельєри і ресторатори.

"Проте заява, що саме через корупцію компанія Ryanair призупиняє прихід в Україну, сколихнула не лише місто Львів, але й всю Україну. Ми чітко розуміємо, що питання є не в площині Львова. Але з боку Львівського туристичного альянсу, ми гарантуємо повну підтримку компанії Ryanair у Львові!" ? йдеться в офіційній заяві Львівського туристичного альянсу, опублікованій 11 липня.

"Також слід зазначити, що відхід компанії Ryanair не лише закриє можливість для десятки тисяч туристів відвідати місто Львів, а також і мешканцям міста подорожувати та пізнавати нове. Для міста Львова – це також й значна кількість робочих місць, частина економіки та і зрештою імідж міста та держави. Відхід компанії Ryanair з ринку України остаточно поховає будь-яку вільну конкуренцію та вільний ринок в авіагалузі і не лише. Тому звертаємось до прем'єр-міністра та президента з вимогою вплинути на цю ситуацію", – підсумували представники Львівського туристичного альянсу.

Водночас, як уточнив ZAXID.NET президент Львівського туристичного альянсу Андрій Сидор, станом на початок липня від підприємців до "Фонду на підтримку авіаперевезень" зібрано близько 300 тис. грн.

"Мета була зібрати 1 млн грн, наразі є близько 300 тис. грн. Збір коштів ще продовжується, великі учасники ринку готові долучатися до цього процесу. Зараз ми ще дискутуємо, на що витрачати зібрані кошти – чи на промоцію, чи на інші речі", – розповів Андрій Сидор.

Додамо, що мер Львова Андрій Садовий також розкритикував Порошенка і Гройсмана через зрив запуску Ryanair в Україні. Він назвав недосягення домовленностей з авіаперевізником Ryanair перешкоджанням надходжень інвестицій в Україну.

Нагадаємо, що найбільша європейська лоукост-авіакомпанія Ryanair планувала запустити на початку вересня 7 бюджетних авіамаршрутів зі Львова в ЄС. Ще чотири маршрути Ryanair мав запустити з Києва, однак через суперечки з керівництвом київського аеропорта "Бориспіль" лоукост 10 липня заявив про відмову від цих планів - і у Києві, і у Львові.

Дивись ще:

Дізнайся чому: дев'ять львівських вулиць зпалишились без світла 

Розклад богослужінь: завтра три львівські храми відзначатимуть престольний празник 

Через негоду: на Львівщині без світла залишились 19 міст і сіл 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах