Видихай: візовий ажіотаж у Львові минув

фото з сайту 112 Україна

фото з сайту 112 Україна

Події
24 липня 2017 17:54

Генконсул Польщі у Львові розповів, чому візовий ажіотаж зник і чому зменшилися черги під стінами дипломатичної установи.

Генеральне консульство Польщі у Львові залишається одним з лідерів з видачі віз серед дипломатичних установ цієї країни.

"Ми до кінця травня цього року видали стільки ж віз, скільки минулого року за шість місяців. За половину цього року видали 300 тисяч віз, а минулого року було 515 тисяч", – сказав генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський в коментарі Tvoemisto.tv.

Водночас введення безвізу поки що суттєво не вплинуло на число заявок на візи. За словами Рафала Вольського, їхнє число повернулося до рівеня січня-лютого цього року.

Генеральний консул зазначив, що дві третини із 300 тисяч віз – це візи категорії "Д" або ж національні, переважно для тих, хто хоче працювати або вчитися в Польщі. А решта – шенгенські візи для короткотермінового перебування, оскільки більшість громадян України все ще не мають біометричних паспортів.

Польський дипломат зазначив, що черги під консульством зменшилися з огляду на кілька причин. З одного боку, почав працювати безвізовий режим і частина громадян України не має потреби у візах. З іншого боку, попит на візи значною мірою задоволений.

Як зауважив Рафал Вольський, люди почали завчасно готувати та подавати документи на отримання віз. Також за словами дипломата, консульство напрацювало систему реєстрації на візи, яка ліквідувала посередників. Він наголосив на тому, що встановлено такий спосіб захисту системи електронної реєстрації, що "хакер не має можливості нічого зробити".

Дивись ще:

Обери собі друга: 10 собак тижня, які чекають на тебе 

Гарна новина: ЦНАПи з'являться у передмістях Львова 

Реалії: як на Львівщині пробуксовує програма "Доступні ліки" 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах