Що відремонтують: на дитсадки та школи Львова виділили 150 мільйонів

Новина - Події - Що відремонтують: на дитсадки та школи Львова виділили 150 мільйонів

Новина - Події - Що відремонтують: на дитсадки та школи Львова виділили 150 мільйонів

Події
26 липня 2017 12:12

Цього року з міського бюджету на ремонтні роботи та придбання обладнання і предметів довгострокового користування для садочків та шкіл виділено 153,2 млн грн. Зараз у навчальних закладах міста тривають ремонтні роботи. До початку навчального року у школах відновлюють спортивні майданчики, замінюють системи опалення, ремонтують харчоблоки, басейни та санвузли, оновлюють комп’ютерну техніку. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Зокрема з бюджету міста буде виділено 24,9 млн грн на відновлення ДНЗ та груп у садочках. Йдеться про такі ДНЗ: на вул. Кульпарківській, 182; №111 на вул. І. Виговського, 1а; №96 на вул. Клепарівській, 31; на вул. Зубрівській, 9; №97 на вул. Дністерській, 25; №116 на вул. Джерельній, 71; ПЗ "Будинок школярів" на вул. Б. Грінченка, 4-а; на вул. Медової Печери, 13; на вул. М. Рильського, 9; на вул. Дорога Кривчицька, 3; на вул. Білогорща, 3а; на вул. Сяйво, 16. Також проводитиметься реконструкція 1-го поверху у СЗШ №23 на вул. Варшавській, 126 для введення додаткових груп.

"Пріоритетним напрямком є відновлення дошкільних навчальних закладів, які тривалий час перебували в оренді, ремонт спортивних майданчиків і стадіонів, які є поблизу навчальних закладів, створення комфортних умов для учнів", – уточнили в управлінні освіти ЛМР.

Також на відновлення 17 спортивних майданчиків виготовлено проектно-кошторисну документацію.

Заплановано, що до 2020 року буде відновлено спортивні майданчики у всіх навчальних закладах міста. Зокрема цьогоріч мають завершити ремонт 12 спортивних залів, 2 з яких стали переможцями у обласному конкурсі мікропроектів. На сьогодні ведуться ремонтні роботи у 6 закладах, у 3 оголошено тендерні закупівлі, а у 3 оформлюється дозвільна документація.

Також до 2018 року заплановано відремонтувати всі санвузли, відновити харчоблоки у 60% навчальних закладах. На сьогоднішній день у навчальних закладах міста є 28 басейнів, 11 із них потребують ремонту. До 2020 року заплановано відновити роботу всіх недіючих басейнів.

До слова, у 2017 році 14 навчальних закладів Львова стали переможцями у обласному конкурсі мікропроектів. Зараз у 9 закладах уже ведуться роботи, а в одному ДНЗ придбано обладнання для облаштування ігрових майданчиків.

До слова, у конкурсі громадського бюджету по галузі освіти перемогли 28 проектів, із них – 16 шкіл, 10 дошкільних навчальних закладів і 1 позашкільний навчальний заклад. Завершено ремонт бібліотеки СЗШ №98, ремонт із заміною огорожі зі сторони парку "Знесіння" у ДНЗ № 12, влаштування ігрових споруд у ДНЗ №167 та ДНЗ №134, благоустрій території ЛСЗШ №69, СЗШ №42, НВК "Гроно" та замінено вікна у НВК "Садок-школа "Дзвіночок". Закуплено обладнання для дітей з особливими потребами у ДНЗ №38, ведуться роботи з влаштування ігрових майданчиків у ДНЗ №37, СЗШ "Джерельце".

Також у СЗШ №44, у якій у березні обвалилася балка сходів, завершено аварійно-відновлювальні роботи, кошти на які виділено з резервного фонду міського бюджету м. Львова.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах