Переховувались у Криму: підозрюваного у вбивстві львів'янина Юрія Вербицького заарештовано

Новина - Події - Переховувались у Криму: підозрюваного у вбивстві львів'янина Юрія Вербицького заарештовано

Новина - Події - Переховувались у Криму: підозрюваного у вбивстві львів'янина Юрія Вербицького заарештовано

Події
30 липня 2017 17:12

Печерський суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про арешт підозрюваного у викрадені і вбивстві активістів Майдану у 2014 році Олександра Волкова. Як пише "Українська правда", Волкова взято під варту без альтернативи внесення застави, подати апеляцію на рішення суду захист може протягом 10 днів.

За даними прокуратури, Волков контактував з безпосереднім керівником (організатором та координатором) викрадення – громадянином Неживовим, начальником служби безпеки. При цьому під час одного з контактів Волков перебував в офісі Олексія Чеботарьова, якого правоохоронці підозрюють в організації та координації дій "тітушек".

Також у прокуратури є підстави підозрювати ще одну особу – громадянина Щінкіна – у причетності до викрадення Луценка та Вербицького, для чого Щінкін формував злочинну групу. З ним Волков також контактував у день викрадення.

"Злочин здійснено групою осіб, переважна більшість з них наразі переховується від слідства та суду. У даному кримінальному провадженні, окрім Волкова, ще 10 осіб", – повідомив прокурор під час судового засідання.

Як відомо, у січні 2014-го у період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні і вивезені за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

У МВС заявили, що активні учасники викрадення Луценко і Вербицького переховуються від правосуддя у Криму.

Раніше у суботу, 29 липня, суд прийняв для розгляду клопотання прокуратури про взяття Волкова під варту.

Також 29 липня у підозрюваного було проведено обшук, за результатом якого прокуратурою було ухвалено рішення його затримати.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах