Що сталося: у Львові протестують лікарі-стоматологи

фото з сайту Leopolis.news

фото з сайту Leopolis.news

Події
07 серпня 2017 17:51

7 серпня 2017 року працівники 3, 4 і 5 комунальних державних стоматологічних поліклінік міста Львова продовжили оголошену раніше безстрокову акцію протесту, повідомили організатори.

Зокрема, медики з 4 і 5 поліклінік зранку прийшли під кабінет міського голови Львова Андрія Садового, повідомляє  "Щоденний Львів".

"Вирішили пікетувати міського голову. Вже майже  місяць ми працюємо без зарплати. Адже депутати Львівської міської ради своїм рішенням припинили фінансування усіх державних комунальних стоматологічних поліклінік. Ал в той самий час підлеглий Андрія Садового, керівник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб укладає договір про охорону 3, 4 і 5 стоматологічних поліклінік з охоронною фірмою на 300 тисяч гривень в рік. На це гроші є. А на зарплату медикам немає. Ми вважаємо такі дії розбазарюванням бюджетних коштів і тому звернулися в правоохоронні органи", - заявляють протестувальники.

Вимоги комунальних стоматологів такі: 
виплата усім працівникам комунальних стоматологічних поліклінік заборгованої зарплати 

 відставка начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба, який продовжує здійснювати незаконні дії, спрямовані на ліквідацію державної стоматології в місті.

Лікар-стоматолог Юрій Казмірчук наголошує, що якщо до протестувальників не прислухаються, то лікаря оголосять голодування.

Одночасно зі своїми колегами, 3 державна комунальна стоматологічна поліклініка чинить спротив та не впускає на роботу новопризначеного головного лікаря Юрія Павліва, якому увесь колектив медичного закладу висловив недовіру. Сам Юрій Павлів є зятем головного лікаря колишньої 1 державної комунальної стоматологічної поліклініки, яку незаконно перетворили у неприбуткове комунальне підприємство. За фактом даних дій відкрито кримінальне провадження № 12017140050002944. А сам Юрій Павлів безпосередньо долучився до знищення цієї медичної установи, поставивши свій підпис за ліквідацію 1 комунальної стоматологічної поліклініки.

"Такі кадрові призначення Володимира Зуба лише загострюють ситуацію і відверто демонструють зневагу чиновників до лікарів. Саме тому двері нашої поліклініки зачинено для такого горе-керівника. Не впустимо ми  в свою установу і представників так званої Комплексної перевірки з надання медичних послуг в 3 комунальній державній стоматологічній поліклініці. Очолює комісію Володимир Зуб. Ми не боїмося жодних перевірок. Адже впевнені в професіоналізмі кожного нашого працівника. Але ця комісія – це знущання над усією установою. Очолює комісію пан Зуб, який вже давно хоче знищити нашу установу. А хто перевірятиме нашу роботу? Його підлеглі, які повністю залежні від свого керівника. Тож результати перевірки відомі заздалегідь і аби їх озвучити не потрібно навіть переступати поріг поліклініки", - розповів завідувач терапевтичним відділенням 3 державної комунальної стоматологічної поліклініки Олександр Бурій.

Працівники медичного закладу вимагають проведення незалежної та об’єктивної перевірки, яку здійснюватимуть експерти і фахівці галузі, думці і висновкам яких можна довіряти. Медичний персонал 3 комунальної стоматологічної поліклініки обіцяє приєднатися до своїх колег з 4 і 5 поліклінік та долучитися до пікетування міського голови Львова Андрія Садового."Оголошена акція – безстрокова. Тому ми будемо стояти до кінця", - переконують пікетувальники. 

Дивись ще:

Ді Капріо та Мег Раян: в Стрийському парку "крутять" класику світового кінематографу 

51-річний хакер: кіберполіція затримала чоловіка, який поширював вірус "Petya.A"

Займається прокуратура: чиновники Шевченківської райадміністрації "розтринькали" півмільйона 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах