Медичний Оскар: фельдшерку з Львівщини визнали найкращим медиком України

Новина - Події - Медичний Оскар: фельдшерку з Львівщини визнали найкращим медиком України

Новина - Події - Медичний Оскар: фельдшерку з Львівщини визнали найкращим медиком України

Події
10 серпня 2017 10:12

Фельдшерку пункту екстреної медичної допомоги "Чижиків", що у Пустомитівському районі неподалік Львова, Мирославу Савчак нагородили премією "Орден Святого Пантелеймона" в номінації "Найкращий медик". Про це повідомляє Львівська газета.

До двадцятки номінантів "Ордена Святого Пантелеймона", так званого медичного "Оскара", увійшли двоє представників Львівщини. Крім Мирослави Савчак, пропонувався до нагороди також головний лікар ЛДОРЛДЦ Ігор Ковальчук у номінації "Найкращий лікар". Однак цю нагороду віддали Михайлу Каштальяну з Одеси.

"Про Мирославу Савчак колеги відгукуються як про людину з високим рівнем гуманізму та милосердя, готовністю допомагати кожному, хто цього потребує. Яскравим доказом є Майдан, де вона відстояла з перших і до останніх днів, а потім ? АТО, в якій брала участь добровольцем, допомагаючи пораненим бійцям", ? характеризують номінантку у департаменті охорони здоров'я ЛОДА.

Лауреатів премії нагородили сьогодні, 9 серпня, в Національній філармонії України.

Додамо, що "Орден Святого Пантелеймона" – головна громадська відзнака для медиків, створена за підтримки глав усіх християнських церков в Україні, Міністерства охорони здоров’я та Національної Академії медичних наук. Ця нагорода щорічна і присуджується у п’яти номінаціях: "Найкращий лікар", "Найкращий медик"; "Новатор охорони здоров’я"; "Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я"; "Служіння суспільству".

Її присуджують за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості, йдеться на сайті "Ордена Святого Пантелеймона".

Дивись ще:

Будь в курсі: де у Львові та Винниках в середині серпня не буде світла 

Закортіло: у Львові парочка зайнялася коханням на автобусній зупинці 

Ді Капріо та Мег Раян: в Стрийському парку "крутять" класику світового кінематографу 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах