Дізнайся чому: 12 тисяч львівських родин можуть втратити субсидію

Новина - Події - Дізнайся чому: 12 тисяч львівських родин можуть втратити субсидію

Новина - Події - Дізнайся чому: 12 тисяч львівських родин можуть втратити субсидію

Події
14 серпня 2017 15:05

Станом на 1 травня у Львові є 15 307 сімей, які мають прострочену заборгованість з оплати комунальних послуг. Про це сьогодні, 14 серпня, під час брифінгу повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, всі сім’ї своєчасно повідомлені про наявність у них простроченої заборгованості за послуги понад два місяці.

"Для отримання субсидії з травня 2017 року сім’ям, які мають заборгованість, потрібно пришвидшити подання інформації у відділи соціального захисту. В іншому випадку, на нашу думку, вже з вересня 2017 року цим родинам призначатиметься субсидія з місяця подання підтверджуючих документів", – скала вона.

"Згідно із тими змінами, які внесені до постанови Кабміну, такі мешканці не мають права на одержання житлової субсидії на наступний період, якщо вони протягом двох місяців з часу інформування їх про таку заборгованість не сплатять її і не підтвердять це документально або ж не укладуть договір із надавачем послуг про реструктуризацію. Якщо ж протягом двох місяців мешканці не виконають цих умов, то вони матимуть право на отримання житлової субсидії лише з того місяця, коли вони сплатять заборгованість або укладуть угоду про реструктуризацію", – пояснила Наталія Демкович.

Водночас вона додала, що із всієї кількості сімей-боржників близько 3 200 родини  станом на сьогодні підтвердили право на отримання  субсидії з 1 травня 2017 року: вони  уклали договір про реструктуризацію боргу.

"Є ще один такий момент і всі мешканці повинні про це знати: у разі, якщо у них є підтверджуючі документи, які свідчитимуть про те, що у них справді не було фізично змоги сплатити цю заборгованість, вони можуть написати заяву, яку розгляне комісія, яка утворена в кожній районній адміністрації. Різні обставини бувають в житті: хтось перебував на лікуванні, у когось були затримки з оплати праці,хтось доглядав близьких…Це все треба висвітлити у заяві, яку розгляне комісія", – зауважила начальник управління соціального захисту.

Водночас додамо, якщо ж мешканці сплатили заборгованість протягом двох місяців, то субсидія нараховуватиметься з 1 травня.

Дивись ще:

Безкоштовно: на День Незалежності у Львові можна буде покататися на повітряній кулі 

Пакуй валізи: Укрзалізниця запустила продаж квитків на новий потяг до Перемишля 

Накрився гешефт: контрабандисти-втікачі покинули в горах джип і велику партію цигарок 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах