Зі школою та дитсадками : на місці оборонного заводу у Львові збудують житловий район

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
17 серпня 2017 17:24

В районі Нового Львова планують будівництво кількох десятків житлових будинків, громадських центрів, а також дитсадків та школи. Їх планують звести на території, що обмежена вулицями Угорською, Луганською, Тернопільською та пр. Червоної Калини, де раніше працював завод "Полярон".

Детальний план території (ДПТ) розробляється на земельну ділянку площею 32 га. Як йдеться у документації, його основною метою є реконструкція колишніх промислових та комунальних зон. Згідно з технічними показниками, ця територія розрахована на 8-9 тис. мешканців. Раніше на суміжній ділянці у 14 га уже  запроектували ще 20 житлових будинків орієнтовно на 3,3 тис. мешканців, так що загалом у новому мікрорайоні зможуть мешкати близько 12 тис. львів’ян.


Зі школою та дитсадками : на місці оборонного заводу у Львові збудують житловий район фото

Земельна ділянка, на яку розробляється детальний план території

"Частина забудови була запроектована раніше, ми врахували усі містобудівні умови і обмеження, що були видані раніше. Відтак немає значної кількості нових запроектованих будинків. Однак, до прикладу, збільшиться кількість навчальних закладів. Буде одна нова школа та чотири дитячі садки, два з яких будуть вбудовані у житлових кварталах", –розповіла ZAXID.NET співавторка проекту, архітекторка ДП ДІПМ "Містопроект" Лілія Людкевич.

За її словами, на території колишнього заводу "Полярон" раніше була запроектована реконструкція старих будівель під склади та торгові комплекси. Зараз на цій території планують зводити житло з вбудованими дитячими садками.

Зі школою та дитсадками : на місці оборонного заводу у Львові збудують житловий район фото 1Схема розташування будівель 

"Щодо кількості будинків важко сказати, бо у одному будинку може бути кілька секцій. Можу сказати, що тут буде до 20 нових секцій, це якщо не включати ті, які були запроектовані раніше", – додає архітекторка.

Зі школою та дитсадками : на місці оборонного заводу у Львові збудують житловий район фото 2

Схема поверховості будівель

На цій земельній ділянці також передбачено будівництво двох багаторівневих паркінгів та підземних стоянок на території житлових комплексів. Як зазначено у ДПТ, на цій земельній ділянці буде кілька окремих житлових комплексів – ЖК "Софіївка", ЖК на Тернопільській, 21, ЖК на Угорській, 14, та ОСББ "Кам’янецька-24".

30 серпня у великій сесійній залі Львівської міської ради відбудуться громадські слухання щодо детального плану території на запланованого будівництва.

На суміжній ділянці у 14 га також запроектовано будівництво понад 20 нових житлових будинків. Там також передбачено будівництво двох дитсадків.

Дивись ще:

Вихідні в подарунок: як львів'яни відпочиватимуть на День Незалежності

Такого ще не було: завтра всі львівські водії питимуть за кермом 

Дізнайся: коли ощадливим львів'янам почнуть виплачувати зекономлені субсидії 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах