Обережно: на Львівщині поширюється вірус кашлюку

фото з сайту extempore

фото з сайту extempore

Події
23 серпня 2017 14:01

Відрізнити кашлюк від звичайної вірусної застуди – дуже важко. Тож, якщо малеча кашляє – батькам радять негайно звертатися до медиків, бо небезпечна хвороба дуже швидко вражає молодий організм, йдеться у сюжеті інформаційного проекту "Про головне. Львів" (щобудня о 21:15 на телеканалі ZIK).

У Львівській обласній інфекційній лікарні від кашлюку лікують аж семеро малюків, яким немає і року. Найменшому пацієнту лише місяць. Матір пригадує, як дівчинка заходилась кашлем так, що ледве дихала. Того дня Каролінку негайно відвезли до шпиталю.

"Вночі дитина мала приступи. Вона так сильно кашляла, що починала задихатись, синіти. Я дуже злякалась, що у Кароліни може зупинитись серце", – поділилась мати дитини Марія Шмигельська.

Підхопила дитина недугу від восьмирічного маминого брата, який кілька днів кашляв. Зараз стан малечі стабільний. Проте всі діти, які перебувають в обласній лікарні від кашлюку не вакциновані. Саме малюки до року є дуже вразливими до недуги.

"Стан наших пацієнтів середньої тяжкості. Причина цьому – дуже маленький вік. У деяких з них захворювання перебігає важче, із ускладненнями на легені", – прокоментувала заввідділення Обласної дитячої інфекційної лікарні Галина Кармазин.

Медики наголошують: на початках хворобу дуже важко розпізнати, то ж радять одразу звертатися до лікарів.

"Батькам потрібно знати, що коли кашель набуває тривалого спазматичного характеру – ймовірно, дитина підхопила коклюш", – додала Галина Кармазин.

На Львівщині лише 30% дітей до року мають вакцинацію від кашлюку. Препаратів вистачає, водночас майже 400 батьків щомісяця пишуть відмови на їх використання, коментують медики. І додають: якщо дорослі бояться щепити немовлят, то пройти вакцинацію повинні хоча б найближчі родичі. 

Дивись ще:

На свята: трамваї і тролейбуси у Львові змінюють графік руху 

Понеслась: в Украине зафиксировали новую волну кибератаки 

Злочин і кара: у Львові впіймали вбивцю, який викинув тіло своєї жертви у водойму

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах