Перформанс, читацька зона та аніматори: що цікавого готує фестиваль "Кіт Ґаватовича"

Новина - Події - Перформанс, читацька зона та аніматори: що цікавого готує фестиваль "Кіт Ґаватовича"

Новина - Події - Перформанс, читацька зона та аніматори: що цікавого готує фестиваль "Кіт Ґаватовича"

Події
23 серпня 2017 15:20

2 та 3 вересня у Львові на території Стрийського парку відбудеться театральний фестиваль під відкритим небом "Кіт Ґаватовича". Захід відбувається у Львові вже удруге, але цього разу він повністю з нуля створює новий сценічний майданчик у місті.

Наскрізною темою цього року стануть перформативні практики у театрі, які виконуватимуть як відомі кіноактори, так і перспективні актори зі сходу України.

Програма фестивалю складатиметься з трьох блоків: "Кіт слухає" (лекційна частина), "Кіт тренується" (практична частина) та "Кіт дивиться" (вистави).

Цього року організатори у лекційному блоці наголошують на темі гендерної рівності у професійних театральних колах. Так у перший день відбудеться обговорення за участі Рими Зюбіної, акторки театру та кіно, Ярослави Кравченко, директорки "Дикого театру", Уляни Мороз, директорки Львівського лялькового театру, Вікторії Петрової, співзасновниці Запорізької нової драми, Оксани Данчук, завідувачки літературної частини театру ім. Лесі Українки у Львові. Модеруватиме культурна менеджерка Ірина Магдиш.

Окрім того, відвідувачі зможуть долучитися до тренінгу із перформативнних практик Ігоря Аронова, київського актора, який є учнем режисера Єжи Ґротовського. Відвідувачі під час тренінгу можуть бути не лише як учасники, але як і глядачі.

Показова частина об’єднає театри із усіх куточків України. Окрім переможців, яких оберуть 20 серпня на вже раніше оголошеному конкурсі від фестивалю, команда Кота привезе нам театр із Сєвєродонецька і його оновлену виставу "Godo 2`0", Київський Молодий театр із виставою "Синій автомобіль", головну роль виконає Олексій Вертинський, закриттям стане танцювальний сценічний перформанс із живою музикою, який готують спеціально до фестивалю.

Також у фестивалі візьме участь екс-фронтмен львівської групи "Мертвий Півень", а тепер актор харківського театру "Арабески" Місько Барбара.

Команда Кота Ґаватовича цього року великий акцент робить на адаптації громадського простору для сценічного втілення всіх ідей учасників фестивалю, саме тому готує спеціальні зони. Серед них не лише дитячий куточок, де з дітками будуть працювати аніматори, а також майстри прикладного мистецтва, але й читацька зона, яку фестиваль втілює разом із "Видавництвом Старого Лева".

Нагадаємо, що всі заходи цього року будуть безкоштовні і відбуватимуться у Стрийському парку біля кінотеатру Львів 2 та 3 вересня.

Якуб Ґаватович – театральний діяч ХVII століття, який вперше поставив театральну виставу у публічному просторі на Західній Україні. "Продав кота у мішку" – одна з його драматургічних робіт.

Джерело: Захід

Дивись ще:

Час розплати: на Львівщині судитимуть горе-матір, яка викинула маля у криницю

На свята: трамваї і тролейбуси у Львові змінюють графік руху 

Злочин і кара: у Львові впіймали вбивцю, який викинув тіло своєї жертви у водойму

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах